Návody a recepty

Vánoční rohlíčky rozplývavé

DSC 1009Jedno máslo, dva hrnky jemné celozrnné mouky, 2 hrnky nastrouhaných jader lískových oříšků, 4 lžíce cukru muscovado, vanilkový cukr nebo ještě lépe jen lžíci vanilkového burbonu. (kdo rád horké rohlíčky obaluje, tak do cukru muscovado s vanilkovým burbonem to jde taky)

Všechno smícháme v těsto, které dle potřeby buď změkčíme trochou vody a nebo zahustíme moukou - hlavně tak, aby šla udělat v dlani kulička, z kuličky šulánek a z něj rohlíček. Pak těsto necháme odpočinout chvilku v chladu, poté z něj vyválíme stejnoměrné válečky, ty rozkrájíme na stejné dílky a pak už pracujeme na jednotlivých rohlíčcích. Ty klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme je zvolna v mírně až středně vyhřáté troubě, stačí jim pár minut, aby se nepřipálily. Jsou to ty nejlepší, pravé vánoční, co se rozplývají na jazyku a nemusí se nechávat rozležet.

 

Zpět

Nabídka dne
Švestky sušené bez pecek bio

Švestky sušené bez pecek bio

opravdová delikatesa ... s léčebným účinkem
36 Kč
Ovocní medvídci bez želatiny BIO

Ovocní medvídci bez želatiny BIO

Bio medvídci bez želatiny a s přírodními složkami.
48 Kč
Arašídy loupané pražené BIO

Arašídy loupané pražené BIO

Arašídy do každé rýžové pochoutky...Nebo co takhle arašídové máslo? 
0 Kč
Mýdlenka

Mýdlenka

Krásný kousek dřeva do Vaší koupelny. Jasan, akát nebo třešeň? 
110 Kč