Návody a recepty

Vánoční rohlíčky rozplývavé

DSC 1009Jedno máslo, dva hrnky jemné celozrnné mouky, 2 hrnky nastrouhaných jader lískových oříšků, 4 lžíce cukru muscovado, vanilkový cukr nebo ještě lépe jen lžíci vanilkového burbonu. (kdo rád horké rohlíčky obaluje, tak do cukru muscovado s vanilkovým burbonem to jde taky)

Všechno smícháme v těsto, které dle potřeby buď změkčíme trochou vody a nebo zahustíme moukou - hlavně tak, aby šla udělat v dlani kulička, z kuličky šulánek a z něj rohlíček. Pak těsto necháme odpočinout chvilku v chladu, poté z něj vyválíme stejnoměrné válečky, ty rozkrájíme na stejné dílky a pak už pracujeme na jednotlivých rohlíčcích. Ty klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme je zvolna v mírně až středně vyhřáté troubě, stačí jim pár minut, aby se nepřipálily. Jsou to ty nejlepší, pravé vánoční, co se rozplývají na jazyku a nemusí se nechávat rozležet.

 

Zpět

Nabídka dne
Yerba Maté - Pajarito menta limon 500 g

Yerba Maté - Pajarito menta limon 500 g

Yerba maté s přídavkem máty a limetky, výborné na přípravu za studena (terere).
149 Kč
Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Tento jednodruhový olej má krásně výraznou ovocnou chuť.  
169 Kč
Tradiční luncheon meat 300 g

Tradiční luncheon meat 300 g

Čistý produkt bez chemických konzervantů a stabilizátorů
110 Kč
Paštika z divočáka na červeném víně 130 g Via Delicia

Paštika z divočáka na červeném víně 130 g Via Delicia

Paštika je provoněná divokým kořením a jalovcem, je dobře roztíratelná
90 Kč