Návody a recepty

Vánoční rohlíčky rozplývavé

DSC 1009Jedno máslo, dva hrnky jemné celozrnné mouky, 2 hrnky nastrouhaných jader lískových oříšků, 4 lžíce cukru muscovado, vanilkový cukr nebo ještě lépe jen lžíci vanilkového burbonu. (kdo rád horké rohlíčky obaluje, tak do cukru muscovado s vanilkovým burbonem to jde taky)

Všechno smícháme v těsto, které dle potřeby buď změkčíme trochou vody a nebo zahustíme moukou - hlavně tak, aby šla udělat v dlani kulička, z kuličky šulánek a z něj rohlíček. Pak těsto necháme odpočinout chvilku v chladu, poté z něj vyválíme stejnoměrné válečky, ty rozkrájíme na stejné dílky a pak už pracujeme na jednotlivých rohlíčcích. Ty klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme je zvolna v mírně až středně vyhřáté troubě, stačí jim pár minut, aby se nepřipálily. Jsou to ty nejlepší, pravé vánoční, co se rozplývají na jazyku a nemusí se nechávat rozležet.

 

Zpět

Nabídka dne
Cukr třtinový MUSCOVADO

Cukr třtinový MUSCOVADO

Nerafinovaný třtinový cukr s vysokým podílem melasy dodá vašim pokrmům víc než jen sladkost.
46 Kč
Švestky sušené bez pecek bio

Švestky sušené bez pecek bio

opravdová delikatesa ... s léčebným účinkem
36 Kč
Nakládaný čerstvý sýr 200g

Nakládaný čerstvý sýr 200g

  Nakládaný čerstvý sýr - čerstvý sýr z plnotučného mléka s jemně pikantní směsí.
76 Kč
Mýdlenka

Mýdlenka

Krásný kousek dřeva do Vaší koupelny. Jasan, akát nebo třešeň? 
110 Kč