Návody a recepty

Vánoční rohlíčky rozplývavé

DSC 1009Jedno máslo, dva hrnky jemné celozrnné mouky, 2 hrnky nastrouhaných jader lískových oříšků, 4 lžíce cukru muscovado, vanilkový cukr nebo ještě lépe jen lžíci vanilkového burbonu. (kdo rád horké rohlíčky obaluje, tak do cukru muscovado s vanilkovým burbonem to jde taky)

Všechno smícháme v těsto, které dle potřeby buď změkčíme trochou vody a nebo zahustíme moukou - hlavně tak, aby šla udělat v dlani kulička, z kuličky šulánek a z něj rohlíček. Pak těsto necháme odpočinout chvilku v chladu, poté z něj vyválíme stejnoměrné válečky, ty rozkrájíme na stejné dílky a pak už pracujeme na jednotlivých rohlíčcích. Ty klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme je zvolna v mírně až středně vyhřáté troubě, stačí jim pár minut, aby se nepřipálily. Jsou to ty nejlepší, pravé vánoční, co se rozplývají na jazyku a nemusí se nechávat rozležet.

 

Zpět

Nabídka dne
Černá čočka beluga BIO

Černá čočka beluga BIO

Černá barva, oříšková chuť = ideální luštěnina na zpestření jídelníčku. A nerozváří se.
66 Kč
Banánové plátky BIO

Banánové plátky BIO

Zralé sladké banány podélně nakrájeny na tenké plátky.
37 Kč
Amarant BIO

Amarant BIO

Obsahuje bílkoviny, vlákninu, je dobrým zdrojem minerálů (zejména železa, vápníku a hořčíku), vitaminů a zdravých rostlinných tuků
42 Kč
Makový olej Ze stodoly 250 ml

Makový olej Ze stodoly 250 ml

 100% olej ze semínek máku. 
212 Kč