Návody a recepty

Vánoční rohlíčky rozplývavé

DSC 1009Jedno máslo, dva hrnky jemné celozrnné mouky, 2 hrnky nastrouhaných jader lískových oříšků, 4 lžíce cukru muscovado, vanilkový cukr nebo ještě lépe jen lžíci vanilkového burbonu. (kdo rád horké rohlíčky obaluje, tak do cukru muscovado s vanilkovým burbonem to jde taky)

Všechno smícháme v těsto, které dle potřeby buď změkčíme trochou vody a nebo zahustíme moukou - hlavně tak, aby šla udělat v dlani kulička, z kuličky šulánek a z něj rohlíček. Pak těsto necháme odpočinout chvilku v chladu, poté z něj vyválíme stejnoměrné válečky, ty rozkrájíme na stejné dílky a pak už pracujeme na jednotlivých rohlíčcích. Ty klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme je zvolna v mírně až středně vyhřáté troubě, stačí jim pár minut, aby se nepřipálily. Jsou to ty nejlepší, pravé vánoční, co se rozplývají na jazyku a nemusí se nechávat rozležet.

 

Zpět

Nabídka dne
Umeocet 500 ml

Umeocet 500 ml

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských japonských švestiček.
74 Kč
Panela sušená třtinová šťáva BIO

Panela sušená třtinová šťáva BIO

k ochucení kaší, ať máš život sladší!
39 Kč
Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

5 letý balzamický ocet ze sladkých jablek uzrálých v dubových sudech.
252 Kč
Čočka červená půlená BIO

Čočka červená půlená BIO

oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost
44 Kč