Tato rýže vyniká čistotou a neporušeností zrn, po uvaření je krásně nadýchaná a voňavá. Při vaření uvolňuje kulatozrnná rýže svůj škrob, a díky tomu je měkká a lehce lepkavá. Nejlépe se hodí pro přípravu rizota, mléčné rýže a paelly, můžeme ji však použít i jako přílohu, základ nákypů a rýžových náplní. Výborná je smažená rýže, kdy necháme vařenou rýži odležet přes noc.

ZEMĚ PŮVODU: Itálie

PŘÍPRAVA: Dva hrnky rýže propereme ve studené vodě a přidáme necelé dva hrnky studené vody a sůl a zvolna vaříme do měkka (cca 40 minut).

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1529 kJ/361 kcal

Tuky 1,9 g

z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g

Sacharidy 77,4 g

z toho cukry 1,2 g

Vláknina

1,9 g

Bílkoviny 7,5 g

Sůl 0,023 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Rýže kulatozrnná natural. Skladujte v chladu a suchu.

Distributor: Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně

Minimální trvanlivost: 5/2026
Země původu: Itálie