Starofrancouzská hořčice je vyráběná řemeslně podle originální trapistické receptury mnichy z kláštera Nový Dvůr. Tradičně, každý klášter řádu se musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Starofrancouzská hořčice je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici nazývané „Moutarde à l'ancienne", což je možno přeložit jako „Starofrancouzská hořčice". Tato hořčice je vyráběna z vybraného hořčičného semínka řemeslně a v malém objemu. Semínko je nejprve namočeno do směsi octa a vody z lesů obklopujících klášter. Poté je rozdrceno na mlýnském kameni a provoněno medem a moravským bílým vínem. Jemně okořeněná hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.

HMOTNOST: 205 g

ZEMĚ PŮVODU: ČR

SLOŽENÍ: ocet*, hořčičné semínko*, voda, med*, mořská sůl, moravské bílé víno*, koření*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

POUŽITÍ: Tato hořčice je výtečná ke stolnímu použití. Výborně doplňuje chuť masa, uzenin či sýra. Lze ji použít i k přípravě pomazánek, omáček a dresingů a marinování masa či zeleniny. Obyčejný chléb s máslem a starofrancouzskou hořčicí je opravdová lahůdka!

Výrobce: Opatství Nový Dvůr, Labora s.r.o., Dobrá voda 20, 36401 Toužim, ČR 

Minimální trvanlivost:
Země původu: