Základní hořčice z Nového Dvora je ideální pro seznámení s těmito špičkovými klášterními výrobky. Není v biokvalitě, a je proto cenově dostupnější. Stejně jako ostatní výrobky z Nového Dvora, ani základní Novodvorská hořčice neobsahuje žádné konzervanty či barviva. Používáme ji hlavně k ochucení červeného a bílého masa, tvrdých sýrů, šunky a uzenin. Je vyráběna řemeslně a v malém objemu podle originální trapistické receptury mnichy z opatství Nový Dvůr. Tradičně, každý klášter řádu se musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Hořčice z Nového dvora je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici nazývané „Moutarde à l'ancienne", což je možno přeložit jako „Starofrancouzská hořčice". Vyrábí se z vybraného hořčičného semínka, které je nejprve namočeno do směsi octa a vody z lesů obklopujících klášter. Poté je rozdrceno na mlýnském kameni a dochuceno ostatními přísadami. Ochucená hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.

HMOTNOST: 210 g

ZEMĚ PŮVODU: ČR

SLOŽENÍ: hořčičné semínko, ocet, voda, moravské víno bílé, med, sůl, koření.

Výrobce: Opatství Nový Dvůr, Labora s.r.o., Dobrá voda 20, 36401 Toužim, ČR 

Minimální trvanlivost:
Země původu: