Země původu řeřichy je Persie. Římané přinesli zahradní řeřichu do Evropy. Řeřicha je osvěžující při jarní únavě. Mladé lístky řeřichy se s oblibou používají jako přísada do salátů, majonéz, sýrů a vajíček nebo jednoduše k dozdobení chleba s máslem. Vedle naklíčených lístků můžete konzumovat také lístky dospělých rostlin. Díky silnému aroma je řeřicha vhodná také ke kořenění.

Řeřichu nemusíte namáčet, jednoduše ji jen dáte do nakličovací misky, která je vyplněna vatou nebo substrátem. Pokud ji nakličujete v nakličovadle, dávejte pozor a důkladně proplachujte, protože klíčící semínka jsou charakteristické vysokou tvorbou slizu a můžou plesnivět.

Namáčení: není potřeba

Klíčení: cca. 3–7 dní, substrát musí být stále vlhký

Skladovat v suchu a chladu.

Výrobce: SONNENTOR s.r.o., Příhon 943, 696 15 Čejkovice

Minimální trvanlivost:
Země původu: