Tradiční japonský výrobek, který se podobně jako shoyu používá k dochucování pokrmů. Tamari na rozdíl od Shoyu má výraznější chuť, hustější konzistenci, tmavší barvu a neobsahuje lepek.

Prochází i odlišným výrobním procesem – vzniká při výrobě Misa. Jelikož výtěžnost při výrobě Tamari je mnohem nižší než u Shoyu, odráží se to i ve vyšší ceně. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy.

Složení: Sójové boby(45,5%), voda, mořská sůl (11,8%), destilované Sake(voda, rýže,sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Návod k přípravě: Díky všestrannosti této sójové omáčky záleží jen na vás, do kterých pokrmů omáčku přidáte. Dle chuti používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 423 kJ/101 kcal. Bílkoviny: 13,7 g. Sacharidy: 11,6 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): sodík 7g, obsah alkoholu 2,12%

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C.

Alergeny: Sója; Může obsahovat stopy lepku.

Legislativní zařazení: Sojový výrobek – tekuté ochucovadlo

Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1

Minimální trvanlivost:
Země původu: