Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy. Správné šetrné pražení dále umocní chuť a vůni kakaa. Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao není alkalizované.

TIP: Lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou.

HMOTNOST: 150 g

ZEMĚ PŮVODU: Dominikánská republika

SLOŽENÍ: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaového másla 11 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1409 kJ/339 kcal

Tuky 11 g

z toho nasycené mastné kyseliny 6,9 g

Sacharidy 14,5 g

z toho cukry 0,3 g

Vláknina 34,7 g

Bílkoviny 28,1 g

Sůl <0,1 g

Vápník 131 mg (16 % RHP)

Železo 30 mg (214 % RHP)

Hořčík 600 mg (160 % RHP)

Draslík 2264 mg (113 % RHP)

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Dovozce: Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně

Minimální trvanlivost:
Země původu: