Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a často je oblíbená hlavně u dětí. BIO vanilkový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Neobsahuje syntetické aroma, ale rozdrcené vanilkové lusky. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.

Tento vanilkový cukr je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. BIO potraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Tipy a recepty na použití BIO vanilkového cukru:

pečení - vanilkovým cukrem ozvláštníte svoje klasické moučníky

krémy - i studené dezerty můžete provonět vanilkou

kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, zasypte ji navrch ještě vanilkovým cukrem

zmrzlina - oblíbenou vanilkovou zmrzlinu máte s naším vanilkovým cukrem hotovou raz dva

nápoje - vanilkový cukr přinese novou chuť do horkého čaje i do chladivého koktejlu

Složení: Cukr třtinový*, bourbon vanilka mletá (min. 1,5 %). Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte v suchu.

Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - cukr s přísadami.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 692 kJ / 398 kcal

Tuky: 0,2 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g

Sacharidy: 98,9 g

z toho cukry: 98,0 g

Bílkoviny: 0,1 g

Sůl: 0,01 g

Výrobce: Amylon a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod

Minimální trvanlivost:
Země původu: