Zrno amarantu obsahuje bílkoviny, vlákninu, je dobrým zdrojem minerálů (zejména železa, vápníku a hořčíku), vitaminů a zdravých rostlinných tuků. Amarant je možné přidávat do obilninových jídel a zlepšovat tak jeho výživovou hodnotu. Je přirozeně bezlepkový.

Amarant můžeme použít např. pro přípravu rizot nebo plněných paprik. V tom případě je vhodné kombinovat jej vždy s rýží či jinou obilovinou, a to přibližně v poměru 1 díl amarantu na 4 díly jiné obiloviny.

Návod k přípravě: Amarantové zrno vaříme 20-25 minut v mírně osolené vodě, na 1 díl amarantu potřebujeme 2-2,5 dílu vody.

Složení: Amarant*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Legislativní zařazení: Amarant

Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 553 kJ / 371 kcal

Tuky: 7,0 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 1,5 g

Sacharidy: 65,3 g

z toho cukry: 1,7 g

Bílkoviny: 13,6 g

Sůl: 0,01 g

Minimální trvanlivost: 8/2024
Země původu: Indie