Toto ghí se vyrábí z másla z českého mléka a má typickou příjemnou chuť a vůni. Přepuštěné máslo neboli ghí se tradičně používá nejen v Indii, ale i v Evropě. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti máslu a naši předkové tak řešili přebytky mléka. Přepuštěné máslo má oproti klasickému máslu vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak vhodné i na smažení. Vyrábí se pomalým a šetrným vařením másla, během kterého se z másla vypařuje voda a na povrchu se usazují vysrážené bílkoviny, které se odebírají. Díky tomu obsahuje ghí pouze stopová množství laktózy a mléčných bílkovin a je obvykle dobře snášeno lidmi, kteří nemohou konzumovat mléko.

OBJEM: 210 ml

ZEMĚ PŮVODU: Česká republika

POUŽITÍ: Ghí používáme místo másla na vaření, pečení i smažení, na kaše, do dezertů, těst atd. Je velmi vhodné k ošetření suché pokožky a jako základ mastí.

SLOŽENÍ: bio bezvodý mléčný tuk

UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Přepuštěné máslo obsahuje stopy laktózy a mléčné bílkoviny.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 3678 kJ/895 kcal

Tuky 99,4 g

z toho nasycené mastné kyseliny 58,6 g

Sacharidy <0,5 g

z toho cukry <0,3 g

Bílkoviny <0,5 g

Sůl 0,03 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Přepuštěné máslo. Skladujte v temnu při teplotě do 20 °C.

Zemědělská produkce ČR

Výrobce: Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně

Minimální trvanlivost:
Země původu: