Díky vysokému obsahu mononenasycených mastných kyselin je jedním z mála olejů, které mohou být použity na smažení. Na produkci 1l oleje je v průměru třeba 5 kg oliv. Po sklizni jsou olivy skladovány maximálně 3 dny. Poté se očistí a rozemelou. Nakonec se oddělí olej od pevných částí v odstředivém odkalovači. Olivový olej se vyrábí při nízké teplotě (30-40°C), bez použití rozpouštědel.

Složení: Olej panenský za studena lisovaný z prvního lisování, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: Olivový olej je snadno stravitelný. Používejte při přípravě salátových zálivek, k ochucování a nakládání zeleniny. Vzhledem k vysokému obsahu mononenasycených mastných kyselin se může i tepelně upravovat.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 3700 kJ/900 kcal. Tuky: 100 g (z toho nasycené mastné kyseliny 8-25 g, nenasycené mastné kyseliny 75-90 g – kyselina olejová 56-85 g). Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Vitamin E 10 mg (100% DDD).

Skladování: Chraňte před světlem! Skladujte do teploty 20°C.

Legislativní zařazení: Jedlý olej – rostlinný, jednodruhový

Dodavatel: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1

Minimální trvanlivost:
Země původu: