Jaká je pytlíkovská citronová kůra

Taková prášková a kouzelně provoňující hlavně buchty a koláče, vánočky a nádivky ve sladké kuchyni. Ale hodí se také k dochucení pokrmů z ryb a darů moře, k úpravě drůbežího masa a přidává se do různých omáček a paštik. Slouží k aromatizování likerů a džusů. Naše citronová kůra dokáže změnit pohled i na topinky, které nemusejí být vždy nutně s česnekem. Jou úžasné také horké s máslem, čerstvě mletým pepřem, solí a trochou citronové kůry. Skladováním se můžou vytvořit hrudky, což však není na závadu. Před použitím proto mletou kůru vždy ale raději protřepte.

Co ještě můžeme říci o citronové kůře

Je jemně mletá a pochází ze španělských citronů pěstovaných bez chemického ošetření. Má široké použití zejména do sladkých pokrmů, do ovocných moučníků, perníků a dalších dobrot, kde ji zapracováváme přímo do těsta nebo tvarohových náplní. Dá se použít i k ochucení bylinných čajů nebo svařeného vína.

Zkuste velkou a jednoduchou dobrůtku - Citronovojablečný linecký koláč:

Na linecké těsto, které najdete v pylíkovských receptech a které jste vtlačili nejlépe do skleněné či keramické formy vytřené máslem a vysypané strouhaným kokosem, nakrájejte plátky jablek, přidejte trochu rozinek, posypte surovým cukrem muscovado a citronovou kůrou, pečte do zezlátnutí těsta a pak si pochutnávejte ...

Dodavatel: GASTRO - KOŘENÍ s.r.o., Obránců Míru 351, 503 02 PŘEDMĚŘICE NAD LABEM

Minimální trvanlivost: 26.1.2025
Země původu: Španělsko