Tento velechutný cukr opravdu není žádná obarvená kreatura hrající si na přírodní cukr. Je to skutečně výjimečně kvalitní cukr na českém trhu, říká se mu někdy vlhký cukr, protože díky vyššímu obsahu melasy oproti světlejší demeraře a surovému cukru není úplně sypký. Má jemné hnědé krystalky a výbornou plnou chuť.

POUŽITÍ: Právě muscovado se hodí nejlépe do indických, thajských, latinskoamerických a dalších orientálních pokrmů. Používá se také do koktejlů a dá se mlsat i samotný. Nahradíme-li muscovadem bílý cukr v bábovce, dortovém těstě, sušenkách a dalších klasických receptech, získá výsledný pokrm příjemnou chuť.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1683 kJ/396 kcal

Tuky 0 g

z toho nasycené mastné kyseliny 0 g

Sacharidy 99 g

z toho cukry 99 g

Vláknina 0 g

Bílkoviny 0 g

Sůl 0,05 g

Vápník 84 mg (10 % DDD)

Hořčík 20 mg (6,5 % DDD)

Draslík 500 mg (14 % DDD)

Železo 1,5 mg (11 % DDD)

DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Přírodní třtinový cukr. Skladujte v chladu a suchu.

Pokud se Vám stane, že cukr ztvrdne, je to tím, že příliš vyschnul. Násilné rozbíjení cukrové hroudy není efektivní, jednodušší je dát pytlík s cukrem do vlhčího prostředí (např. do sklepa či koupelny), cukr rychle nabere původní vlhkost. Vyschnutí můžeme zabránit přesypáním a uzavřením do sklenice nebo dózy.

Dodavatel: Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně

Minimální trvanlivost:
Země původu: Mauritius