Plody pistáciových keřů rostou v hroznech, kdy po dozrání plodu skořápky podélně pukají a tím nám usnadňují vylousknutí jader. Pistácie jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech. Pistácie se tak stávají velmi významnými pomocníky pro ty, kdo trpí anémií způsobenou nedostatkem železa, ale také pomáhají k úpravě krevního tlaku, redukují nadměrné množství LDL cholesterolu v krvi, a chrání před vysokým krevním tlakem.

ALERGENY: Produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat stopy arašídů, obilovin - lepek a semen.

Energie 571 kcal

Rostlinné tuky 46 g

Proteiny 21 g

Uhlohydráty 28 g

Vitamíny A,B6,C,E,K

Vláknina 10 g

Vápník 110 mg

Železo 4,2 mg

Selen 9,3 µg

Fosfor 485 mg

Hořčík 120 mg

Sodík 0,01 g

Dodavatel: Diana Company, spol. s r.o. "Svět Oříšků", Rumunská 8, 120 00 Praha 2

Minimální trvanlivost: 1/2025
Země původu: Írán