Plody pistáciových keřů rostou v hroznech, kdy po dozrání plodu skořápky podélně pukají a tím nám usnadňují vylousknutí jader. Pistácie jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech. Pistácie se tak stávají velmi významnými pomocníky pro ty, kdo trpí anémií způsobenou nedostatkem železa, ale také pomáhají k úpravě krevního tlaku, redukují nadměrné množství LDL cholesterolu v krvi, a chrání před vysokým krevním tlakem.
ALERGENY: Produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat stopy arašídů, obilovin - lepek a semen.
Energie 571 kcal
Rostlinné tuky 46 g
Proteiny 21 g
Uhlohydráty 28 g
Vitamíny A,B6,C,E,K
Vláknina 10 g
Vápník 110 mg
Železo 4,2 mg
Selen 9,3 µg
Fosfor 485 mg
Hořčík 120 mg
Sodík 0,01 g
Dodavatel: Diana Company, spol. s r.o. "Svět Oříšků", Rumunská 8, 120 00 Praha 2