Para ořechy rostou v Amazonii na stromech vysokých až 50 m, nesoucích plody připomínající kokosový ořech. V trsech obrovských tobolek se para ořechy skrývají ve dřevnaté skořápce. Jsou nejbohatším zdrojem selenu, který pomáhá chránit buňky, povzbuzuje činnost protilátek imunitního systému a dokonce snižuje riziko vzniku rakoviny močového měchýře a prostaty. Dva ořechy nám poskytnou více než denní potřebu selenu. Obsahují také velké množství vitamínu E, významné procento minerálů a omega-6 mastných kyselin, které tlumí záněty a zlepšují kvalitu pokožky. Nejzdravější je konzumace syrových para ořechů.

Složení: PARA OŘECHY. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.

Alergeny: Skořápkové plody

Skladování: Skladujte při teplotě do 22 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody – para ořechy.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2 747 kJ / 656 kcal

Tuky: 66,43 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 15,14 g

Sacharidy: 12,27 g

z toho cukry: 2,33 g

Vláknina: 7,5 g

Bílkoviny: 14,32 g

Sůl: 0,01 g

Dodavatel: Diana Company, spol. s r.o. "Svět Oříšků", Rumunská 8, 120 00 Praha 2

Minimální trvanlivost: 1/2025
Země původu: Bolívie