Pekanové ořechy rostou na ořechovci pekanovém a svůj původní název získali již od Indiánů díky tvrdosti své skořápky, kdy „pecan" znamená „ořech, k rozbití jehož skořápky je potřeba kámen". Pekany jsou velmi bohaté na bílkoviny, rostlinné tuky, vlákninu, vitamíny A, B a jejich pravidelná konzumace chrání naše tělo před vznikem žlučníkových kamenů, snižuje cholesterol, oddaluje degeneraci svalů a působí jako lék na chřipku a nachlazení. Pekanové ořechy se konzumují nejen syrové, ale jsou také vhodnou přísadou i ozdobou při vaření či pečení.

Složení: PEKANOVÉ OŘECHY. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.

Alergeny:Skořápkové plody

Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody – pekanové ořechy.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2 889 kJ / 691 kcal

Tuky: 72,0 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 6,2 g

Sacharidy: 13,9 g

z toho cukry: 4,0 g

Bílkoviny: 9,2 g

Sůl: 0,0 g

Dodavatel: Diana Company, spol. s r.o. "Svět Oříšků", Rumunská 8, 120 00 Praha 2

Minimální trvanlivost: 8/2025
Země původu: USA