Ty naše jsou z Indie. Čerstvé a lahodné.

Souvislosti:

Z botanického hlediska nejsou kešu ani ořechy ani peckoviny. Jsou to nažky velikého rozvětveného stromu Ledvinovníku západního, který pochází ze severovýchodní Brazílie. Od 16. století se šíří s portugalskými mořeplavci do Mozambiku a pobřežních oblastí Indie. Tento ovocný strom roste jenom v tropech.

Kešu jsou ale pro Evropany jednoduše olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí, bohaté na nenasycené mastné kyseliny, na vitaminy B1, B2, na kyselinu pantotenovou a na minerály, jako např. draslík, železo a fosfor. Oříšky kešu mají obsah tuku 45%, Mají spolu se slunečnicovým semínkem nejvyšší obsah hořčíku ze všech ořechů a semen vůbec.!

Vysoké množství karotenoidů v kešu působí léčivě na kůži, sliznice a oči. Ořechy kešu jsou vhodné při onemocněních nervové soustavy, jako je častá nervozita, podrážděnost, deprese, a také při slabosti a únavě. Používají se také při křečích dutých orgánů, jako je tlusté střevo (podrážděná střevo), děloha (bolestivá menstruace) nebo při angině pektoris. Podporují regeneraci a jsou vhodné při anémii.

Složení: KEŠU ořechy. Může obsahovat stopy lepku, arašíd, ostatních skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.

Alergeny: Skořápkové plody

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody - kešu.

Dovozce: Diana Company, spol. s r.o. "Svět Oříšků", Rumunská 8, 120 00 Praha 2

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2 403 kJ / 574 kcal

Tuky: 46,9 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 9,1 g

Sacharidy: 32,6 g

z toho cukry: 5,2 g

Vláknina: 3,3 g

Bílkoviny: 15,3 g

Sůl: 0,03 g

Minimální trvanlivost: 9/2025
Země původu: Indie