Sušené mango je velmi všestranná pochoutka. Nakrájené ve stolních směsích sušeného ovoce a oříšků působí velmi dekorativně, můžeme je mlsat i samotné a děti milují typickou nakysle sladkou chuť tohoto zdravého „lízátka". Nejširší možnosti použití mají však plátky manga zalité horkou vodou a ponechané několik hodin odstát.

ZEMĚ PŮVODU: Burkina Faso

POUŽITÍ: Sušené mango je vynikající namočené několik hodin ve vodě - buď přímo jako skvělý mangový kompot bez cukru, namixované do desertů (se šlehačkou, jogurtem, tvarohem, piškotami...) nebo rozmixované s banány, jablky, kokosovým mlékem a podobně jako hustý ovocný nápoj (smoothie) nebo přesnídávka. Rozmixované mango je velmi tuhé a zahustí pokrm, takže pokud rozmixujeme například banán s namočeným mangem bez vody, získáme hustou ovocnou přesnídávku. Pokud přidáme vodu, ve které bylo mango namočeno, získáme ovocný koktejl. A přidáme-li navíc kefír či jogurt (a podle chuti dosladíme), získáme mangovo banánové lassi. Ke všem těmto lahůdkám se hodí i špetka pravé vanilky nebo trocha strouhaného kokosu.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1179 kJ / 279 kcal

Tuky 2,2 g

z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g

Sacharidy 58,5 g

z toho cukry 14,7 g

Vláknina 8,2 g

Bílkoviny 2,2 g

Sůl 0,065 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Bio sušené mango plátky - sušené ovoce jednodruhové. Skladujte v chladu a suchu.

Dodavatel: Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně

Minimální trvanlivost: 10/2024
Země původu: Burkina Faso