Složení: sušené mango 98,799%, kyselina citrónová, oxid siřičitý 0,001%

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 874 kJ/208 kcal. Bílkoviny: 3,0 g. Sacharidy: 47,0 g. Tuky: 1,0 g

Skladování: Skladujte při teplotě do 22°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Doporučujeme je uzavřít do sklenice, aby nedošlo k jejich přílišnému přesušení a tedy ztvrdnutí.

Dodavatel: Diana Company, spol. s r.o. "Svět Oříšků", Rumunská 8, 120 00 Praha 2

Sušené mango si uchovává většinu živin a účinných látek - takže je to super výživa, neboť mimo jiné obsahuje nejvíce provitaminu A ze všech druhů ovoce a prý i zeleniny. Mrkev nesahá mangovníku ani po tu nejnižší větev.

U sušeného organického ovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že ovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění. Protože mango obsahuje nejvíce provitaminu A ze všech druhů ovoce a také velké množství jiných antioxidantů (vitaminu C a E), přispívá ke kráse pleti a zpomaluje její stárnutí. Zvýšený přísun tohoto ovoce se doporučuje při ekzémech, dermatózách, suché pokožce a proti předčasnému stárnutí kůže. Konzumace manga se doporučuje v případě, že hrozí ztráta zraku v důsledku poškození sítnice. Mango je prospěšné pro diabetiky, protože jeho pozitivní vliv na oběhový systém pomáhá předcházet některým komplikacím vznikajícím v důsledku této nemoci. Konzumace manga snižuje u diabetiků hladinu glukózy v krvi.

Ověřeno užíváním:

Při pojídání manga, pravidelně, odpadá závislost na čokoládách a podobných cukrárenských návnadách. Ano jistě – je vystřídána závislostí na mangu, ta je však pro tělo - zdá se - mnohem blahodárnější.

Škrábání v krku bylo opakovaně zdoláno po požití plné hrsti sušeného manga (nejlépe dvou hrstí). Za pár hodin virus zcela oslaben přestal útočit. Odborná literatura též pojednává o mangu jako skvělé prevenci proti nachlazení a stejně účinně pomáhá i při doléčování.

Co je to vlastně to MANGO? Jablko tropů, ovoce bohů, oživovač, omlazovač, král ovoce - prostě lahodná tropická vitamínová bomba a vedle banánů nejpěstovanější tropické ovoce vůbec. Jako u nás rostou jablka, tam níže rostou manga. Je jich na 1000 odrůd.

Mango patří do rodu Mangifera.Není znám jeho přesný původ, ale má se za to, že mango pochází z jižní Asie, kde byly nalezeny fosilie až 30 milionů let. Mangovník je urostlý strom, dosahující až přes 20 m výšky. Vyznačuje se svou dlouhověkostí - může plodit i více než 300 let! Plody mohou vážit dokonce až 2 kilogramy. Mají většinou protáhlý, ledvinovitý nebo srdcovitý tvar. Někdy doslova hrají všemi barvami, od zelené přes žlutou, oranžovou, červenou, až po temně fialové odstíny. Dužina zralého manga má sytě žlutou barvu, je vláknitá a velice šťavnatá. Chuť a vůně tohoto ovoce je okouzlující, lehce připomínající broskev, ovšem s osobitým aroma a konzistencí. Mango dozrává při pokojové teplotě. Zralé mango je měkké, na povrchu pružné a velmi citlivé na otlaky.

Co pro nás mango dělá?

Posiluje imunitu, čistí a omlazuje, pomáhá při zrakové únavě a šerosleposti, přináší do kůže a vlasů barvu, působí preventivně proti infekcím a nemocem z nachlazení, uklidňuje nervy, dodává sílu ve stresových situacích.

Toto tropické ovoce má neobvykle vysoký obsah hned tří antioxidantů: vitaminu C, vitaminu E a beta karotenu - základu pro syntézu vitaminu A. Všechny tři zmíněné vitaminy jsou nezbytné pro náš imunitní systém a vykonávají roli důležitého strážce zdraví buněk, chrání je totiž před volnými radikály a degenerativními procesy. Mango je proto velmi vhodné konzumovat v rámci čistících kúr, při rekonvalescenci, v době nemoci i jako prevenci nemocí, pro celkové posílení těla.

Vitaminy A a E silně podporují obnovu sliznic, mango nám tak pomůže např. pro doléčení rýmy, zánětů v krku a kašle. Nesmíme zapomenout ani na důležitost vitaminu A pro náš zrak, zejména jako prevenci a lék šerosleposti.

Mimo zmíněných látek mango obsahuje i řadu vitaminů skupiny B a spoustu minerálů, jako např. hořčík, zinek, měď, mangan a draslík, je tedy takovou velkou, přírodní multivitaminovou tabletou. Neobsahuje naopak skoro žádný tuk a sodík, kterého je všude dost...

Častou konzumací manga si můžeme efektivně doplňovat hladinu vitaminu B6- pyridoxinu. Jeho nedostatek se projevuje nervozitou, nespavostí, nesoustředěností, dokonce depresemi. V mangu ho najdeme opravdu hodně, patří mezi jeho nejbohatší přírodní zdroje vůbec. Pokud nám hladina tohoto vitaminu dlouhodobě klesne pod normál, poznáme to i například na stavu naší pleti, která je ochablá, má nezdravý vzhled a sklony k tvorbě akné.

Je to ovoce pro krásu a asiaté si ho rozpatlávají po obličeji jako bezva pleťovou masku. Beta karoten, mangan a měď se starají o zdravou barvu a pravidelnou pigmentaci naší pleti, a to nejen v létě, v době slunění, ale i v zimě, kdy beta karoten umí naší bledé kůži dodat přirozeně živý tón. Blahodárně působí i v mangu zastoupená kyselina pathotenová (B5), která navíc oživuje i barvu a kvalitu vlasů a působí proti jejich nadměrnému vypadávání. Zinek je též důležitý pro pevnost a pružnost naší hřívy, stejně tak podporuje regeneraci a mladý vzhled pokožky.

Minimální trvanlivost: 8/2024
Země původu: Thajsko