Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Sušené datle jsou vhodné když vám schází energie. Datle patří mezi plodiny nejbohatší na energii, protože 100 g (asi 10 datlí) dodává až 275 kcal.

Sacharidy v datlích se skládají převážně z glukózy a fruktózy. Obsah cukru v datlích představuje jednu z nejvyšších hodnot u ovocných druhů. Sto gramů datlí dodá takřka třetinu doporučené denní dávky vlákniny. Tu tvoří především rozpustná vláknina ve formě pektinu a gumy, ale i malé množství nerozpustné celulózové vlákniny. Oba tyto druhy vlákniny mají příznivý účinek na střeva. Datle jsou bohaté i na vitaminy (skupiny B) a minerály (draslík, železo, hořčík, vápník). Datle se tradičně používají při silném suchém kašli a při zánětu průdušek. Díky tomu, že obsahují v poměru k zásobě energie velmi málo proteinů, dají se využít v případě, že člověk potřebuje snížit přísun proteinů, např. při ledvinovém selhání.

Složení: Datle sušené*, *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1344 kJ/321 kcal. Bílkoviny: 2 g. Sacharidy: 73,3 g. Tuky: 0,5 g

Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Doporučujeme je uzavřít do sklenice, aby nedošlo k jejich přílišnému přesušení a tedy ztvrdnutí.

Dovozce:

Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně

Minimální trvanlivost: 9/2024
Země původu: Tunisko