Toto tolik oblíbené sušené ovoce nabízíme v bio kvalitě. Jsou opravdu vynikající pro běžné mlsání. Naše rozinky jsou nesířené. Vynikají plnou chutí a jsou vhodné jako přídavek k müsli svačinkám nebo do jakéhokoliv pečeného i nepečeného dezertu.

Nedávné vědecké výzkumy odhalily, že lidé žijící ve Středomoří vděčí za svoje dobré zdraví některým specifickým látkám nacházejícím se v hroznovém vínu. Rosveratrol brání postupu arteriosklerózy a je dokázáno, že je to i silný antikarcinogen. Antokyaniny jsou rostlinná barviva, nacházející ve slupce vína a působící jako silné antioxidanty, jež brání vzniku a rozvoji ischemické choroby srdeční. Rozinky dodávají tělu skoro 300 kcal/100 g. Kromě železa mají i mnoho draslíku a rostlinné vlákniny (pektinu). Vitaminy skupiny B (zvláště B6) se v nich vyskytují ve vyšších koncentracích. Když bude kardiak v létě a na podzim pravidelně jíst hroznové víno a rozinky a po zbytek roku pít hroznovou šťávu, zlepší se reakce jeho srdce na mírnou tělesnou zátěž. Konzumace rozinek snižuje i tvorbu krevních sraženin.

Návod k přípravě: Rozinky thompson jsou výborné a vhodné pro přímou spotřebu. Lze je však použít i na pečení a vaření, do jogurtu, müsli a desertů, kde poslouží jako náhražka cukru a ostatních sladidel.

Složení: Rozinky*, slunečnicový olej* (0,5%). Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Doporučujeme je uzavřít do sklenice, aby nedošlo k jejich přílišnému přesušení a tedy ztvrdnutí.

Legislativní zařazení: Zpracované ovoce – sušené ovoce jednodruhové.

Dodavatel: Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1525 kJ/299 kcal. Bílkoviny: 3,1 g. Sacharidy: 79,2 g (z toho cukry 59,2 g). Tuky: 0,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,06g). Vláknina: 3,7 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,011 g, draslík 749 mg.

Minimální trvanlivost: 3/2025
Země původu: Argentina