Rýže je lehce stravitelná. Neobsahuje gliadin (frakce glutenu). Rýžovou kaši můžeme použít na zahuštění omáček a polévek, hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané. Přídavek 2 – 3 váhových procent do mouky způsobí při přípravě kynutého těsta lepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta.

Složení: Rýže (60 %), kukuřičná krupice (40 %).

Návod k přípravě: Do teplého sójového (či jiného) nápoje přidáváme za stálého míchání instantní kaši – až docílíme požadované hustoty. Instantní kaše Nomina jsou výborné i v kombinaci se sójovým jogurtem nebo ovocnou přesnídávkou.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1542 kJ/368,3 kcal. Bílkoviny: 8,3 g. Sacharidy: 82,7 g, Tuky: 0,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): minerální látky 0,7 g.

300 g

Výrobce: Nominal CZ Obchodní s.r.o., Vídeň 6, 594 01 Vídeň

Minimální trvanlivost:
Země původu: