Špaldové vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Špalda obsahuje hořčík a vitamíny skupiny B, včetně vitamínu B17.

Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Obilné vločky uchovávají většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu.

Návod k přípravě: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. V pytlíkově s nimi rádi zahušťujeme zeleninovou polévku.

Složení: Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny: Lepek

Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.

Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - vločky.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 501 kJ / 355 kcal

Tuky: 3,0 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g

Sacharidy: 64,0 g

z toho cukry: 3,0 g

Bílkoviny: 14,0 g

Sůl: 0,0 g

Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1

Minimální trvanlivost: 7/2024
Země původu: Německo