Nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je v podobě vloček. Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů.

Oves je velmi bohatý na fosfor, železo (více než maso) a vitamin B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Oves tak dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. V ovsu se nachází v malém množství i fruktóza.

Návod k přípravě: Vločky se mohou vařit v sójovém mléce či zeleninovém vývaru. Ovesné vločky uvařené v sójovém mléce, podávané s s medem a kousky jablek nebo banánů tvoří výborné snídaně pro děti, mládež, sportovce a těhotné či kojící ženy. Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky, a to zejména na proteiny, dále na vitaminy (B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E), minerály (mj. hořčík) a stopové prvky.

Složení: OVESNÉ vločky*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny: Lepek

Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – vločky.

Dovozce: Bionebio

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 580 kJ / 375 kcal

Tuky: 7,0 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g

Sacharidy: 59,0 g

z toho cukry: 3,0 g

Bílkoviny: 14,0 g

Sůl: 0,02 g

Minimální trvanlivost: 10/2024
Země původu: Německo