Nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je v podobě vloček. Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů.

Oves je velmi bohatý na fosfor, železo (více než maso) a vitamin B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Oves tak dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. V ovsu se nachází v malém množství i fruktóza. Její předností je, že k vniknutí do buněk nepotřebuje inzulín – proto se oves doporučuje diabetikům.

Složení: Vločky OVESNÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny: Lepek

Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – vločky.

Dodavatel: Bionebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 566 kJ / 372 kcal

Tuky: 7,0 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3 g

Sacharidy: 59,1 g

z toho cukry: 1,1 g

Bílkoviny: 13,0 g

Sůl: 0,1 g

Minimální trvanlivost: 12/2024
Země původu: Německo