Velká zelená čočka v biokvalitě. Rychlá příprava, není třeba ji namáčet. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.

Využití:

polévky - čočku přideje do zeleninové polévky

kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením

rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo

salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži

placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi

zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku

v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce

do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky

Velká zelená čočka je velmi podobná čočce hnědé. Po uvaření je hnědo-zelená a chutná jako neloupaná červená čočka. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. V současnoti je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.

Složení:

Čočka zelená velká*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:

Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1

Minimální trvanlivost: 10/2025
Země původu: Turecko