Červená čočka je oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost v porovnání s jinými luštěninami. Nelze ji však použít ke klíčení. Červená čočka obohatí polévky a zeleninové i masové směsi a je dobrým příkrmem i základem pomazánek. Nenahraditelná je v asijských směsích s kokosovým mlékem, zázvorem, kari... Před přípravou čočku dobře propláchneme ve studené vodě a vaříme 15 minut ve vodě, polévce či dušeném pokrmu.

UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1280 kJ/304 kcal

Tuky 1,5 g

z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g

Sacharidy 41 g

z toho cukry 1,1 g

Vláknina 17 g

Bílkoviny 23 g

Sůl 0,02 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Červená čočka loupaná. Skladujte v suchu.

Dodavatel: Bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně

Minimální trvanlivost: 1/2025
Země původu: Turecko