Fazole adzuki vynikají jemnou oříškovou chutí. Obsahují dostatek bílkovin, fosforu a vápníku a jsou i velmi syté a výživné. Doporučují se při ledvinových onemocněních.

Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť a její proteiny jsou stravitelnější. Ten, kdo někdy jedl pokrm z fazolí, nemůže říct, že by od stolu odešel hladový. V oblastech, kde se konzumuje hodně luštěnin (fazole, čočky nebo cizrny), umírá méně lidí na infarkt myokardu. Fazole adzuki pocházejí z Číny a v současnosti se pěstují po celé jihovýchodní Asii.

Složení: Fazole adzuki*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Legislativní zařazení: Luštěniny – fazole barevná.

Dovozce: Country Life, s. r. o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 281 kJ / 304 kcal

Tuky: 1,2 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g

Sacharidy: 41,5 g

z toho cukry: 3,1 g

Bílkoviny: 23,1 g

Sůl: 0,0 g

Minimální trvanlivost: 4/2025
Země původu: Čína