Pšenice ozimá BIO
Celé zrno umožní čerpat bohatství, které obsahuje pšeničný klíček. Dobrá na klíčení.
Informace o produktuPšenice ozimá je taková dnešní klasika. Má dobrý výnos a tak se na ni zemědělci soustředí. Vznikla totiž dlouhodobým vývojem a šlechtěním původních forem pšenice (jednozrnky a dvouzrnky).
Je to chuťově neutrální obilovina, jejíž použití v kuchyni je velmi univerzální. Využití ve formě celého zrna umožní čerpat bohatství, které obsahuje pšeničný klíček. Jedná se o celý soubor biologicky hodnotných látek a vitamínů. Důležitou složkou pšenice je lepek neboli gluten, který představuje až 80% z bílkovinného obsahu. Lepek významně ovlivňuje kynutí těst, jejich kvalitu a dodává pružnost a nadýchanost výslednému pečivu.
V celozrnné podobě je pšenice významným dodavatelem minerálních látek, jako je vápník, železo, fosfor a vitamíny skupiny B. Nutričně nejbohatší jsou pšeničné klíčky, které jsou zdrojem celého souboru vysoce hodnotných látek a obsahují všechny vitamíny skupiny B, vitamíny A, C, D a E.
Složení: PŠENICE ozimá*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Lepek
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 470 kJ / 349 kcal
Tuky: 2,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 60,0 g
z toho cukry: 6,8 g
Vláknina: 15 g
Bílkoviny: 13,0 g
Sůl: 0 g