Bezplastová filosofie

Vážení a milí zákazníci, přátelé a fanoušci,

děkujeme Vám za Vaši citlivost k přírodě. Jsme obchod, kde se snadno obejdeme bez plastů.

Těší nás, že stále víc lidí podporuje způsoby, jak vést trvale udržitelný život. Patří mezi ně i stará a ověřená cesta k opatřování si jídla a potřebností pro kvalitní život. Nakupování bez zbytečného odpadu.

Přemýšlíme více nad tím, co držíme v ruce - jakou věc, jaký materiál, v jakém obalu. Přemýšlíme nejen o původu, ale i možnosti rozkladu. A rádi volíme možnost, která je pro přírodu šetrnější.

Veškeré naše balení je zcela bezplastové. Používáme kvalitní papírové pytlíky s atestem pro „styk s potravinami". Seženete u nás také potraviny ve skle či v kovu. Ty jsou proti plastu mnohem čistší formou znovu opakovatelné. Doma pak z papírových pytlíků zákazníci potraviny přesypou do vlastních obalů chránících lépe před vlhkostí nebo přesušením. Při posílání vašeho nákupu dopravcem používáme nejčastěji recyklované krabice lepené papírovou páskou.

Poskytujeme Vám tak zjednodušení cesty k lepšímu zacházení s přírodou (tedy se sebou samými).
I při nakupování tím existuje příležitost, jak udělat DOBRÝ KROK směrem k životnímu prostředí.

Opatřujeme velká balení poctivých základních potravin, hygienicky je skladujeme, v nejčistších podmínkách rozvažujeme a s velkou péčí balíme do netoxických rozložitelných obalů. Snažíme se, aby jídlo od nás obsahovalo kvalitu co nejvíc bezplastové cesty od semínka až k vám na stůl.

Nabízíme Vám originální sortiment. Hledáme neustále další nové bezplastové a výživné obohacení nabídky.

Záleží nám na původu jídla ve smyslu čistoty pěstování a výroby.

Jídlo, které preferujeme

  • Vzniká bez průmyslových hnojiv a pesticidů, bez devastace krajiny, bez týrání zvířat a bez preventivního podávání antibiotik či hormonů, bez genetické modifikace (GMO FREE)
  • Neobsahuje umělá ochucovadla, barviva ani zlepšovadla vůně, chuti a konzistence
  • Má svou přirozenou barvu, vůni a krásu
  • Má jasný a dohledatelný původ
  • Chutná nám a můžeme ho doporučit

Dává to smysl! Obalový byznys zamořil náš svět a je na čase se řádně porozhlédnout, vstát z gauče a začít po sobě uklízet. Každý z nás má možnost učinit rozhodnutí, jak a jaké jídlo si bude opatřovat a v jakých obalech. Když bude mnoho jednotlivců při nakupování víc přemýšlet, začnou se zmenšovat plochy skládek, lesy si oddechnou a oceán bude mít bez plastových ostrovů opět šanci se zotavit.

Je to kreativní! Vymýšlet možnosti jiného než běžně plastového balení rozvíjí naši tvořivost. Je to zábavné a na rozdíl od ošuntělých igelitek má člověk s plátěnou taškou svůj osobitý styl.

Každý sám za sebe neseme zodpovědnost za své činy i myšlenky, které tvoříme ve vlastní hlavě. Každý máme možnost volby a vybíráme si, do čeho investujeme svou energii. Jestli naše konání bude pro nebo proti přírodě. Jsme to my, kteří tvoříme tento svět a svými každodenními rozhodnutími uskutečňujeme realitu, kterou žijeme.

Vaši Pytlíci.cz