Návody a recepty

Bábovka z žitné mouky

baBOvkaBábovka z žitné mouky se spoustou mletých lískových oříšků (nebo klidně i vlašských) je vydatnou svačinou i skvělým dezertem. A příprava je opravdu nenáročná.

 

Nejprve ušleháme 4 bílky. Ve druhé nádobě 4 žloutky spolu s cukrem muscovado (15 až 20 dkg), potom zašleháme ke žloutkové hmotě ještě kvalitní olej (100 – 150 ml). Do žloutkové hmoty pak vmícháváme postupně dvě hrsti rozinek, 15 dkg umletých ořechů (někdo má raději vlašské), společně s 15 dkg žitné jemné (chlebové) mouky také jeden nefosfátový prášek do pečiva, dvě lžičky perníkového koření (nebo třeba jen skořici) a rozmícháváme, přidáváme dle potřeby trochu teplé vody, aby bylo těsto hezky vláčné a né moc tuhé – pak ještě jemně vmícháme ušlehaný bílkový sníh a vpravíme do bábovkové formy, kterou máme vymazanou a vysypanou buď kokosem nebo strouhanými ořechy. Vyklápí se skvěle - samozřejmě hned horká vytažená z trouby.

Pečeme v troubě určitě víc než půl hodiny při 180ti stupních, ale kontrolujeme lepivost špejlí, bábovka může mít klidně trochu připečenou „kůru", ale uvnitř je dopečená bábovka krásně vláčná a voňavá. Dobrou chuť!

Zpět

Nabídka dne
Citrusový pektin

Citrusový pektin

Skvělé přírodní zahušťovadlo pro domácí marmelády bez chemie. Pro letošní zavařovací sezónu za nejlepší cenu!
115 Kč
Čokoládové kapky BIO

Čokoládové kapky BIO

jsou ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány.
39 Kč
Pomazánka se smaženou cibulkou 100 g BIO COUNTRY LIFE

Pomazánka se smaženou cibulkou 100 g BIO COUNTRY LIFE

momentálně máme tuhle parádní pomazánku za lepší cenu tak ji vyzkoušejte. Běžne je za 36,- Kč
32 Kč
Přírodní třtinový cukr z Mauricia

Přírodní třtinový cukr z Mauricia

Tento univerzálně použitelný přírodní cukr je vyhlášený po celém světě.
34 Kč