Návody a recepty

Jablkový perník

buchta jablečná

Pokud Vám vaše zahrady daly tolik jablíček jako nám a přemýšlíte o jejich zpracování - zkuste náš oblíbený jednoduchý JABLKOVÝ PERNÍK:


Oloupejte si tolik jablíček, abyste z dužniny nastrouhali na hrubém struhadle 350 gramů. (Slupky vložte do vody a uvařte si lahodný čaj.) Ve druhé míse umícháte 300 gramů hnědého cukru Muscovado a 3 nebo 4 celá vejce, přidáte 1 deci kvalitního oleje. Pak vmícháte 350 gramů jemně mleté celozrnné mouky s jedním bio práškem do pečiva, trochu perníkového koření, třeba ještě trochu mleté skořice a konzistenci upravíte vodou. Stačí dvě nebo tři deci – podle vlhkosti jablíček, která do těsta postupně vmícháváte. Vyšší plech nejlépe vytřený olejem a vysypaný kokosem naplníte těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Za půl hodiny se bude vaším domovem linout nádherná vůně … a pokud se těsto nebude lepit na špejli – perník je hotový. Doporučujeme ho promáznout nějakou tou dobrou marmeládou. Dobrou chuť!

Zpět

Nabídka dne
Mungo BIO

Mungo BIO

Drobné fazolky vhodné ke vaření i klíčení ...
72 Kč
Citrusový pektin

Citrusový pektin

Skvělé přírodní zahušťovadlo pro domácí marmelády bez chemie. Pro letošní zavařovací sezónu za nejlepší cenu!
115 Kč
Rýže Basmati 2 kg - taška

Rýže Basmati 2 kg - taška

kvalitní rýže v originálním balení
162 Kč
Pravý domácí časopis 9/19

Pravý domácí časopis 9/19

zářící zářijové číslo není o houbách, ale plné zajímavých článků
68 Kč