Návody a recepty

Jablkový perník

buchta jablečná

Pokud Vám vaše zahrady daly tolik jablíček jako nám a přemýšlíte o jejich zpracování - zkuste náš oblíbený jednoduchý JABLKOVÝ PERNÍK:


Oloupejte si tolik jablíček, abyste z dužniny nastrouhali na hrubém struhadle 350 gramů. (Slupky vložte do vody a uvařte si lahodný čaj.) Ve druhé míse umícháte 300 gramů hnědého cukru Muscovado a 3 nebo 4 celá vejce, přidáte 1 deci kvalitního oleje. Pak vmícháte 350 gramů jemně mleté celozrnné mouky s jedním bio práškem do pečiva, trochu perníkového koření, třeba ještě trochu mleté skořice a konzistenci upravíte vodou. Stačí dvě nebo tři deci – podle vlhkosti jablíček, která do těsta postupně vmícháváte. Vyšší plech nejlépe vytřený olejem a vysypaný kokosem naplníte těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Za půl hodiny se bude vaším domovem linout nádherná vůně … a pokud se těsto nebude lepit na špejli – perník je hotový. Doporučujeme ho promáznout nějakou tou dobrou marmeládou. Dobrou chuť!

Zpět

Nabídka dne
Umeocet 500 ml

Umeocet 500 ml

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských japonských švestiček.
74 Kč
Panela sušená třtinová šťáva BIO

Panela sušená třtinová šťáva BIO

k ochucení kaší, ať máš život sladší!
39 Kč
Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

5 letý balzamický ocet ze sladkých jablek uzrálých v dubových sudech.
252 Kč
Čočka červená půlená BIO

Čočka červená půlená BIO

oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost
44 Kč