Návody a recepty

Jablkový perník

buchta jablečná

Pokud Vám vaše zahrady daly tolik jablíček jako nám a přemýšlíte o jejich zpracování - zkuste náš oblíbený jednoduchý JABLKOVÝ PERNÍK:


Oloupejte si tolik jablíček, abyste z dužniny nastrouhali na hrubém struhadle 350 gramů. (Slupky vložte do vody a uvařte si lahodný čaj.) Ve druhé míse umícháte 300 gramů hnědého cukru Muscovado a 3 nebo 4 celá vejce, přidáte 1 deci kvalitního oleje. Pak vmícháte 350 gramů jemně mleté celozrnné mouky s jedním bio práškem do pečiva, trochu perníkového koření, třeba ještě trochu mleté skořice a konzistenci upravíte vodou. Stačí dvě nebo tři deci – podle vlhkosti jablíček, která do těsta postupně vmícháváte. Vyšší plech nejlépe vytřený olejem a vysypaný kokosem naplníte těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Za půl hodiny se bude vaším domovem linout nádherná vůně … a pokud se těsto nebude lepit na špejli – perník je hotový. Doporučujeme ho promáznout nějakou tou dobrou marmeládou. Dobrou chuť!

Zpět

Nabídka dne
Rajčata sušená BIO

Rajčata sušená BIO

Delikatesní záležitost pro všechny rajčatomily v BIO kvalitě za velmi příznivou cenu.
36 Kč
Rýže basmati

Rýže basmati

Oblíbená bílá rýže rozvažovaná do papírových pytlíků ...
76 Kč
Citrusový pektin

Citrusový pektin

Skvělé přírodní zahušťovadlo pro domácí marmelády bez chemie. Pro letošní zavařovací sezónu za nejlepší cenu!
115 Kč
Sušená cherry rajčátka v olivovém oleji, 190g

Sušená cherry rajčátka v olivovém oleji, 190g

Sladká na slunci sušená cherry rajčátka v extra panenském olivovém oleji odrůdy Picual.
99 Kč