Návody a recepty

Jablkový perník

buchta jablečná

Pokud Vám vaše zahrady daly tolik jablíček jako nám a přemýšlíte o jejich zpracování - zkuste náš oblíbený jednoduchý JABLKOVÝ PERNÍK:


Oloupejte si tolik jablíček, abyste z dužniny nastrouhali na hrubém struhadle 350 gramů. (Slupky vložte do vody a uvařte si lahodný čaj.) Ve druhé míse umícháte 300 gramů hnědého cukru Muscovado a 3 nebo 4 celá vejce, přidáte 1 deci kvalitního oleje. Pak vmícháte 350 gramů jemně mleté celozrnné mouky s jedním bio práškem do pečiva, trochu perníkového koření, třeba ještě trochu mleté skořice a konzistenci upravíte vodou. Stačí dvě nebo tři deci – podle vlhkosti jablíček, která do těsta postupně vmícháváte. Vyšší plech nejlépe vytřený olejem a vysypaný kokosem naplníte těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Za půl hodiny se bude vaším domovem linout nádherná vůně … a pokud se těsto nebude lepit na špejli – perník je hotový. Doporučujeme ho promáznout nějakou tou dobrou marmeládou. Dobrou chuť!

Zpět

Nabídka dne
Cukr třtinový MUSCOVADO

Cukr třtinový MUSCOVADO

Nerafinovaný třtinový cukr s vysokým podílem melasy dodá vašim pokrmům víc než jen sladkost.
46 Kč
Švestky sušené bez pecek bio

Švestky sušené bez pecek bio

opravdová delikatesa ... s léčebným účinkem
36 Kč
Nakládaný čerstvý sýr 200g

Nakládaný čerstvý sýr 200g

  Nakládaný čerstvý sýr - čerstvý sýr z plnotučného mléka s jemně pikantní směsí.
76 Kč
Mýdlenka

Mýdlenka

Krásný kousek dřeva do Vaší koupelny. Jasan, akát nebo třešeň? 
110 Kč