Návody a recepty

Jablkový perník

buchta jablečná

Pokud Vám vaše zahrady daly tolik jablíček jako nám a přemýšlíte o jejich zpracování - zkuste náš oblíbený jednoduchý JABLKOVÝ PERNÍK:


Oloupejte si tolik jablíček, abyste z dužniny nastrouhali na hrubém struhadle 350 gramů. (Slupky vložte do vody a uvařte si lahodný čaj.) Ve druhé míse umícháte 300 gramů hnědého cukru Muscovado a 3 nebo 4 celá vejce, přidáte 1 deci kvalitního oleje. Pak vmícháte 350 gramů jemně mleté celozrnné mouky s jedním bio práškem do pečiva, trochu perníkového koření, třeba ještě trochu mleté skořice a konzistenci upravíte vodou. Stačí dvě nebo tři deci – podle vlhkosti jablíček, která do těsta postupně vmícháváte. Vyšší plech nejlépe vytřený olejem a vysypaný kokosem naplníte těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Za půl hodiny se bude vaším domovem linout nádherná vůně … a pokud se těsto nebude lepit na špejli – perník je hotový. Doporučujeme ho promáznout nějakou tou dobrou marmeládou. Dobrou chuť!

Zpět

Nabídka dne
Cukr třtinový MUSCOVADO

Cukr třtinový MUSCOVADO

Nerafinovaný třtinový cukr s vysokým podílem melasy dodá vašim pokrmům víc než jen sladkost.
46 Kč
Mango plátky natural

Mango plátky natural

Velmi příjemná a sladká pochoutka ... které se těžko odolává ...
52 Kč
Bio oříškovo-nugátová pomazánka Tygr 400 g

Bio oříškovo-nugátová pomazánka Tygr 400 g

je-li libo čokopomazánku pro malé i velké mazánky, je zde jedna výživná
159 Kč
Novodvorská hořčice 210g

Novodvorská hořčice 210g

Základní hořčice z Nového Dvora je ideální pro seznámení s těmito špičkovými klášterními výrobky.
105 Kč