Návody a recepty

Polévka s červenou čočkou

 polevka 1Říkáme jí indická celoroční. A je to chuťově velmi osvěžující polévka. Od té doby, co nám ji naservírovala naše kamarádka, která to zvládla i se třemi dětmi v náručí a úsměvem, nás její chuť oblažuje dost často.

Nevětším plusem je jednoduchá příprava a přesto velký efekt. Tak ji vyzkoušejte! Potřebujete jen pár surovin nejlépe od nás :)  Budeme vařit dva litry, takže si připravte:

  • hrnek červené čočky
  • stejné množství basmati rýže
  • 1 x rajčata v plechovce sekaná
  • kari koření (a kdo má rád, tak ještě špetku léčivé kurkumy)
  • lžíci bujónu wurzl
  • najemno nakrájené dvě větší mrkvičky.

Základem je ovšem drobně krájená cibule podušená na másle až do bodu, kdy se rozvine typická vůně smažené cibulky. Tu pak zalijeme vodou, přidáme hned všechny ostatní ingredience a vaříme do změknutí cca 15 minut. Jakmile je polévka hotová, uděláme kouzlo:

přidáme do ní asi dvě lžíce umeocta (proto předtím solíme jen málo formou bujónu, protože umeocet je kyseloslaný)

Na závěr je dobré ještě posypat jednotlivé porce čerstvou nebo v zimě sušenou petrželkou.

Užijte si ji!

Zpět

Nabídka dne
Umeocet 500 ml

Umeocet 500 ml

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských japonských švestiček.
74 Kč
Panela sušená třtinová šťáva BIO

Panela sušená třtinová šťáva BIO

k ochucení kaší, ať máš život sladší!
39 Kč
Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

5 letý balzamický ocet ze sladkých jablek uzrálých v dubových sudech.
252 Kč
Čočka červená půlená BIO

Čočka červená půlená BIO

oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost
44 Kč