Návody a recepty

KNEDLÍK jáhlový

la siesta knedlikČeši milují knedlíky. To se o nás říká za hranicemi. Oprávněně. Jenže z knedlíků se tloustne. To se také říká oprávněně. Kdo si chce knedle dopřávat a netloustnout, nechť si vyrábí jáhlové. Jsou geniální, děti to jedí, připomínají bramborové, ale jsou jednodušší na přípravu. Jak je děláme?

Uvaříme osolené jáhly doměkka a ještě teplé smícháme s moukou - nejlépe pšeničnou doma namletou a taky s cibulkou osmaženou dozlatova na másle. Mouku zapracováváme tak dlouho, až se nám z této hmoty utvoří těsto, ze kterého jsme schopni vykulatit několik knedlíků jako dlaň velkých. Je příjemné ohřívat si ruce v teplých jáhlech, velice příjemné je také koulet koule a k zahození není ani když knedlíky zahodíme do vroucí vody, pozorujeme šplouchnutí a jdeme si umýt ruce. Pak čekáme a čekáme (mezitím můžeme dělat něco jiného) až vyplavou. Je to tak deset až patnáct minut. Pak lovíme. A až je pochytáme, můžeme servírovat. Jsou to prostě knedlíky, takže takto naslano je používáme hlavně jako alternativu bramborových či těch houskových, co se po nich tloustne. Tyto cibulkové zachutnají i zarytým tradicionalistům. Dobrou chuť! 

Zpět

Nabídka dne
Bio čokoláda hořká s mandlemi RAPUNZEL 80 g

Bio čokoláda hořká s mandlemi RAPUNZEL 80 g

kvalitní čokoláda vyráběná tradičním postupem ve Švýcarsku
72 Kč
Rýže basmati

Rýže basmati

Oblíbená bílá rýže rozvažovaná do papírových pytlíků ...
82 Kč
Rýže Basmati 5 kg - taška

Rýže Basmati 5 kg - taška

Skvělá i jako netradiční dárek
383 Kč
Mýdlenka

Mýdlenka

Krásný jasanový kousek dřeva do Vaší koupelny. 
110 Kč