Návody a recepty

KNEDLÍK jáhlový

la siesta knedlikČeši milují knedlíky. To se o nás říká za hranicemi. Oprávněně. Jenže z knedlíků se tloustne. To se také říká oprávněně. Kdo si chce knedle dopřávat a netloustnout, nechť si vyrábí jáhlové. Jsou geniální, děti to jedí, připomínají bramborové, ale jsou jednodušší na přípravu. Jak je děláme?

Uvaříme osolené jáhly doměkka a ještě teplé smícháme s moukou - nejlépe pšeničnou doma namletou a taky s cibulkou osmaženou dozlatova na másle. Mouku zapracováváme tak dlouho, až se nám z této hmoty utvoří těsto, ze kterého jsme schopni vykulatit několik knedlíků jako dlaň velkých. Je příjemné ohřívat si ruce v teplých jáhlech, velice příjemné je také koulet koule a k zahození není ani když knedlíky zahodíme do vroucí vody, pozorujeme šplouchnutí a jdeme si umýt ruce. Pak čekáme a čekáme (mezitím můžeme dělat něco jiného) až vyplavou. Je to tak deset až patnáct minut. Pak lovíme. A až je pochytáme, můžeme servírovat. Jsou to prostě knedlíky, takže takto naslano je používáme hlavně jako alternativu bramborových či těch houskových, co se po nich tloustne. Tyto cibulkové zachutnají i zarytým tradicionalistům. Dobrou chuť! 

Zpět

Nabídka dne
Umeocet 500 ml

Umeocet 500 ml

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských japonských švestiček.
74 Kč
Panela sušená třtinová šťáva BIO

Panela sušená třtinová šťáva BIO

k ochucení kaší, ať máš život sladší!
39 Kč
Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

5 letý balzamický ocet ze sladkých jablek uzrálých v dubových sudech.
252 Kč
Čočka červená půlená BIO

Čočka červená půlená BIO

oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost
44 Kč