Návody a recepty

KNEDLÍK jáhlový

la siesta knedlikČeši milují knedlíky. To se o nás říká za hranicemi. Oprávněně. Jenže z knedlíků se tloustne. To se také říká oprávněně. Kdo si chce knedle dopřávat a netloustnout, nechť si vyrábí jáhlové. Jsou geniální, děti to jedí, připomínají bramborové, ale jsou jednodušší na přípravu. Jak je děláme?

Uvaříme osolené jáhly doměkka a ještě teplé smícháme s moukou - nejlépe pšeničnou doma namletou a taky s cibulkou osmaženou dozlatova na másle. Mouku zapracováváme tak dlouho, až se nám z této hmoty utvoří těsto, ze kterého jsme schopni vykulatit několik knedlíků jako dlaň velkých. Je příjemné ohřívat si ruce v teplých jáhlech, velice příjemné je také koulet koule a k zahození není ani když knedlíky zahodíme do vroucí vody, pozorujeme šplouchnutí a jdeme si umýt ruce. Pak čekáme a čekáme (mezitím můžeme dělat něco jiného) až vyplavou. Je to tak deset až patnáct minut. Pak lovíme. A až je pochytáme, můžeme servírovat. Jsou to prostě knedlíky, takže takto naslano je používáme hlavně jako alternativu bramborových či těch houskových, co se po nich tloustne. Tyto cibulkové zachutnají i zarytým tradicionalistům. Dobrou chuť! 

Zpět

Nabídka dne
Černá čočka beluga BIO

Černá čočka beluga BIO

Černá barva, oříšková chuť = ideální luštěnina na zpestření jídelníčku. A nerozváří se.
66 Kč
Banánové plátky BIO

Banánové plátky BIO

Zralé sladké banány podélně nakrájeny na tenké plátky.
37 Kč
Amarant BIO

Amarant BIO

Obsahuje bílkoviny, vlákninu, je dobrým zdrojem minerálů (zejména železa, vápníku a hořčíku), vitaminů a zdravých rostlinných tuků
42 Kč
Makový olej Ze stodoly 250 ml

Makový olej Ze stodoly 250 ml

 100% olej ze semínek máku. 
212 Kč