Návody a recepty

Kulajda se sušenými hříbky z pytlíkovského koření

kulajdaOsvědčený recept pro ty, kteří mají rádi houby i kopr - tuto lahodnou kombinaci. Na třílitrový hrnec polévky si připravíme 5 brambor, misku namočených hříbků, 1 šlehačku, 3 vejce, šálek hladké mouky, umeocet, sůl, bobkový list, nové koření a kopr.

Malé bramborové kostičky zalejeme po povrch vodou, osolíme, přidáme koření a vlijeme misku s namočenými houbami a přivedeme k varu a vaříme témeř do změknutí brambor, pak přilijeme dostatek vody a smetanu a opět přivedeme k varu, v ten moment zamícháme do polévky jemnou jíšku z mouky a studené vody a všechna rozšlehaná vejce a necháme provařit při stálém dokončovacím míchání nejméně dvě minuty. Po dovaření polévku dochutíme potřebným množstvím slanokyselého umeocta a nadrobno nasekaným koprem.

Tato polévka je na přípravu jednoduchá a uspokojuje tradiční české chutě.

Zpět

Nabídka dne
Mango plátky natural

Mango plátky natural

Velmi příjemná a sladká pochoutka ... které se těžko odolává ...
52 Kč
Novodvorská hořčice 210g

Novodvorská hořčice 210g

Základní hořčice z Nového Dvora je ideální pro seznámení s těmito špičkovými klášterními výrobky.
105 Kč
Švestky sušené bez pecek bio

Švestky sušené bez pecek bio

opravdová delikatesa ... s léčebným účinkem
36 Kč
Ovocní medvídci bez želatiny BIO

Ovocní medvídci bez želatiny BIO

Bio medvídci bez želatiny a s přírodními složkami.
48 Kč