Návody a recepty

Kulajda se sušenými hříbky z pytlíkovského koření

kulajdaOsvědčený recept pro ty, kteří mají rádi houby i kopr - tuto lahodnou kombinaci. Na třílitrový hrnec polévky si připravíme 5 brambor, misku namočených hříbků, 1 šlehačku, 3 vejce, šálek hladké mouky, umeocet, sůl, bobkový list, nové koření a kopr.

Malé bramborové kostičky zalejeme po povrch vodou, osolíme, přidáme koření a vlijeme misku s namočenými houbami a přivedeme k varu a vaříme témeř do změknutí brambor, pak přilijeme dostatek vody a smetanu a opět přivedeme k varu, v ten moment zamícháme do polévky jemnou jíšku z mouky a studené vody a všechna rozšlehaná vejce a necháme provařit při stálém dokončovacím míchání nejméně dvě minuty. Po dovaření polévku dochutíme potřebným množstvím slanokyselého umeocta a nadrobno nasekaným koprem.

Tato polévka je na přípravu jednoduchá a uspokojuje tradiční české chutě.

Zpět

Nabídka dne
Yerba Maté - Pajarito menta limon 500 g

Yerba Maté - Pajarito menta limon 500 g

Yerba maté s přídavkem máty a limetky, výborné na přípravu za studena (terere).
149 Kč
Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Tento jednodruhový olej má krásně výraznou ovocnou chuť.  
169 Kč
Tradiční luncheon meat 300 g

Tradiční luncheon meat 300 g

Čistý produkt bez chemických konzervantů a stabilizátorů
110 Kč
Paštika z divočáka na červeném víně 130 g Via Delicia

Paštika z divočáka na červeném víně 130 g Via Delicia

Paštika je provoněná divokým kořením a jalovcem, je dobře roztíratelná
90 Kč