Návody a recepty

Kulajda se sušenými hříbky z pytlíkovského koření

kulajdaOsvědčený recept pro ty, kteří mají rádi houby i kopr - tuto lahodnou kombinaci. Na třílitrový hrnec polévky si připravíme 5 brambor, misku namočených hříbků, 1 šlehačku, 3 vejce, šálek hladké mouky, umeocet, sůl, bobkový list, nové koření a kopr.

Malé bramborové kostičky zalejeme po povrch vodou, osolíme, přidáme koření a vlijeme misku s namočenými houbami a přivedeme k varu a vaříme témeř do změknutí brambor, pak přilijeme dostatek vody a smetanu a opět přivedeme k varu, v ten moment zamícháme do polévky jemnou jíšku z mouky a studené vody a všechna rozšlehaná vejce a necháme provařit při stálém dokončovacím míchání nejméně dvě minuty. Po dovaření polévku dochutíme potřebným množstvím slanokyselého umeocta a nadrobno nasekaným koprem.

Tato polévka je na přípravu jednoduchá a uspokojuje tradiční české chutě.

Zpět

Nabídka dne
Bujón zeleninový Natur compagnie sklo 252 g BIO

Bujón zeleninový Natur compagnie sklo 252 g BIO

Vyvážený zeleninový bujón je zcela bez chemie, má všestranné využití a skvělou chuť.  
127 Kč
Řepkový olej Ze stodoly 250 ml

Řepkový olej Ze stodoly 250 ml

100% olej ze semínek řepky olejné.
97 Kč
Sirup Malina 0,5 l

Sirup Malina 0,5 l

Malinové blaho.
165 Kč
BIO arašídy loupané nepražené

BIO arašídy loupané nepražené

nově nabízíme nepražené arašídy
45 Kč