Návody a recepty

Kulajda se sušenými hříbky z pytlíkovského koření

kulajdaOsvědčený recept pro ty, kteří mají rádi houby i kopr - tuto lahodnou kombinaci. Na třílitrový hrnec polévky si připravíme 5 brambor, misku namočených hříbků, 1 šlehačku, 3 vejce, šálek hladké mouky, umeocet, sůl, bobkový list, nové koření a kopr.

Malé bramborové kostičky zalejeme po povrch vodou, osolíme, přidáme koření a vlijeme misku s namočenými houbami a přivedeme k varu a vaříme témeř do změknutí brambor, pak přilijeme dostatek vody a smetanu a opět přivedeme k varu, v ten moment zamícháme do polévky jemnou jíšku z mouky a studené vody a všechna rozšlehaná vejce a necháme provařit při stálém dokončovacím míchání nejméně dvě minuty. Po dovaření polévku dochutíme potřebným množstvím slanokyselého umeocta a nadrobno nasekaným koprem.

Tato polévka je na přípravu jednoduchá a uspokojuje tradiční české chutě.

Zpět

Nabídka dne
Bio čokoláda hořká s mandlemi RAPUNZEL 80 g

Bio čokoláda hořká s mandlemi RAPUNZEL 80 g

kvalitní čokoláda vyráběná tradičním postupem ve Švýcarsku
72 Kč
Rýže basmati

Rýže basmati

Oblíbená bílá rýže rozvažovaná do papírových pytlíků ...
82 Kč
Rýže Basmati 5 kg - taška

Rýže Basmati 5 kg - taška

Skvělá i jako netradiční dárek
383 Kč
Mýdlenka

Mýdlenka

Krásný jasanový kousek dřeva do Vaší koupelny. 
110 Kč