Návody a recepty

Kulajda se sušenými hříbky z pytlíkovského koření

kulajdaOsvědčený recept pro ty, kteří mají rádi houby i kopr - tuto lahodnou kombinaci. Na třílitrový hrnec polévky si připravíme 5 brambor, misku namočených hříbků, 1 šlehačku, 3 vejce, šálek hladké mouky, umeocet, sůl, bobkový list, nové koření a kopr.

Malé bramborové kostičky zalejeme po povrch vodou, osolíme, přidáme koření a vlijeme misku s namočenými houbami a přivedeme k varu a vaříme témeř do změknutí brambor, pak přilijeme dostatek vody a smetanu a opět přivedeme k varu, v ten moment zamícháme do polévky jemnou jíšku z mouky a studené vody a všechna rozšlehaná vejce a necháme provařit při stálém dokončovacím míchání nejméně dvě minuty. Po dovaření polévku dochutíme potřebným množstvím slanokyselého umeocta a nadrobno nasekaným koprem.

Tato polévka je na přípravu jednoduchá a uspokojuje tradiční české chutě.

Zpět

Nabídka dne
Vlašské ořechy jádra

Vlašské ořechy jádra

čerstvé letošní ořechy ... sklizeň 2018
36 Kč
Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Akční cena! Běžně je za 169,- Kč  
149 Kč
Sušená rajčata v olivovém oleji, 190g LozanoČervenka

Sušená rajčata v olivovém oleji, 190g LozanoČervenka

Vynikající na slunci sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji Picual.
99 Kč
Dárková poukázka k nákupu

Dárková poukázka k nákupu

potěště své blízské dárkovým poukazem na nákup u Pytlíků, vyberte si její hodnotu.
500 Kč