Návody a recepty

Kulajda se sušenými hříbky z pytlíkovského koření

kulajdaOsvědčený recept pro ty, kteří mají rádi houby i kopr - tuto lahodnou kombinaci. Na třílitrový hrnec polévky si připravíme 5 brambor, misku namočených hříbků, 1 šlehačku, 3 vejce, šálek hladké mouky, umeocet, sůl, bobkový list, nové koření a kopr.

Malé bramborové kostičky zalejeme po povrch vodou, osolíme, přidáme koření a vlijeme misku s namočenými houbami a přivedeme k varu a vaříme témeř do změknutí brambor, pak přilijeme dostatek vody a smetanu a opět přivedeme k varu, v ten moment zamícháme do polévky jemnou jíšku z mouky a studené vody a všechna rozšlehaná vejce a necháme provařit při stálém dokončovacím míchání nejméně dvě minuty. Po dovaření polévku dochutíme potřebným množstvím slanokyselého umeocta a nadrobno nasekaným koprem.

Tato polévka je na přípravu jednoduchá a uspokojuje tradiční české chutě.

Zpět

Nabídka dne
Klikva velkoplodá organická (Brusinka)

Klikva velkoplodá organická (Brusinka)

Půlkilové a větší balení je teď za akční cenu!
49 Kč
Čakrová spirála

Čakrová spirála

má harmonizující a stimulující účinek na živé organismy
590 Kč
Slunečnicová semena loupaná BIO česká

Slunečnicová semena loupaná BIO česká

chutná semínka z krásné české země
24 Kč
Yerba Maté / Fede Rico - La potente energy - 500 g

Yerba Maté / Fede Rico - La potente energy - 500 g

100% Organické prémiové yerba maté (80%) s obsahem rostliny Catuaba (20%)
155 Kč