Návody a recepty

Kulajda se sušenými hříbky z pytlíkovského koření

kulajdaOsvědčený recept pro ty, kteří mají rádi houby i kopr - tuto lahodnou kombinaci. Na třílitrový hrnec polévky si připravíme 5 brambor, misku namočených hříbků, 1 šlehačku, 3 vejce, šálek hladké mouky, umeocet, sůl, bobkový list, nové koření a kopr.

Malé bramborové kostičky zalejeme po povrch vodou, osolíme, přidáme koření a vlijeme misku s namočenými houbami a přivedeme k varu a vaříme témeř do změknutí brambor, pak přilijeme dostatek vody a smetanu a opět přivedeme k varu, v ten moment zamícháme do polévky jemnou jíšku z mouky a studené vody a všechna rozšlehaná vejce a necháme provařit při stálém dokončovacím míchání nejméně dvě minuty. Po dovaření polévku dochutíme potřebným množstvím slanokyselého umeocta a nadrobno nasekaným koprem.

Tato polévka je na přípravu jednoduchá a uspokojuje tradiční české chutě.

Zpět

Nabídka dne
Umeocet 500 ml

Umeocet 500 ml

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských japonských švestiček.
74 Kč
Panela sušená třtinová šťáva BIO

Panela sušená třtinová šťáva BIO

k ochucení kaší, ať máš život sladší!
39 Kč
Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

Aceto Balsamico 5 leté Bohemia olej

5 letý balzamický ocet ze sladkých jablek uzrálých v dubových sudech.
252 Kč
Čočka červená půlená BIO

Čočka červená půlená BIO

oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost
44 Kč