Návody a recepty

Zelňáky nefalšované

thumb DSC_0249Přebytky vaší kvašené zeleniny, nejlépe přímo kysané zelí, můžete kromě nejzdravější syrové varianty, spotřebovat v mnoha tradičních českých receptech. U nás jsou oblíbené chuťově podmanivé zelné bramboráky - kterým děti vtipně, nicméně trefně - říkají prdící bramboráky...

Fígl jejich křupavosti je v tom, že těsto neobsahuje téměř žádnou mouku a kvašenou zeleninu předem pokrájíme na malé kousíčky.

Tedy na takových dvanáct akorátních menších zelňáků potřebujeme zhruba osm jemně nastrouhaných brambor, misku jemně pokrájené kvašené zeleniny, lžičku himalájské soli, v ruce rozdrolenou majoránku, trochu kmínu a nejlépe čerstvě umletý pepř, 3 až 4 čerstvá vejce - toto vše mícháme do hladka, až se všechny ingredience dobře spojí a na závěr vsypeme jednu až dvě polévkové lžíce hladké mouky a opět dobře promícháme. Mezitím si na pánvi rozpálíme na o něco více než střední teplotu ojej na pánvi - klasický olej na smažení a pečení a nebo kokosový olej - a smažíme z obou stran do zlatova krásné zelňáčky. Jsou skvělou přílohou a nebo samotné. Užijte si je!

Zpět

Nabídka dne
Cukr třtinový MUSCOVADO

Cukr třtinový MUSCOVADO

Nerafinovaný třtinový cukr s vysokým podílem melasy dodá vašim pokrmům víc než jen sladkost.
46 Kč
Mango plátky natural

Mango plátky natural

Velmi příjemná a sladká pochoutka ... které se těžko odolává ...
52 Kč
Bio oříškovo-nugátová pomazánka Tygr 400 g

Bio oříškovo-nugátová pomazánka Tygr 400 g

je-li libo čokopomazánku pro malé i velké mazánky, je zde jedna výživná
159 Kč
Novodvorská hořčice 210g

Novodvorská hořčice 210g

Základní hořčice z Nového Dvora je ideální pro seznámení s těmito špičkovými klášterními výrobky.
105 Kč