Návody a recepty

Zelňáky nefalšované

thumb DSC_0249Přebytky vaší kvašené zeleniny, nejlépe přímo kysané zelí, můžete kromě nejzdravější syrové varianty, spotřebovat v mnoha tradičních českých receptech. U nás jsou oblíbené chuťově podmanivé zelné bramboráky - kterým děti vtipně, nicméně trefně - říkají prdící bramboráky...

Fígl jejich křupavosti je v tom, že těsto neobsahuje téměř žádnou mouku a kvašenou zeleninu předem pokrájíme na malé kousíčky.

Tedy na takových dvanáct akorátních menších zelňáků potřebujeme zhruba osm jemně nastrouhaných brambor, misku jemně pokrájené kvašené zeleniny, lžičku himalájské soli, v ruce rozdrolenou majoránku, trochu kmínu a nejlépe čerstvě umletý pepř, 3 až 4 čerstvá vejce - toto vše mícháme do hladka, až se všechny ingredience dobře spojí a na závěr vsypeme jednu až dvě polévkové lžíce hladké mouky a opět dobře promícháme. Mezitím si na pánvi rozpálíme na o něco více než střední teplotu ojej na pánvi - klasický olej na smažení a pečení a nebo kokosový olej - a smažíme z obou stran do zlatova krásné zelňáčky. Jsou skvělou přílohou a nebo samotné. Užijte si je!

Zpět

Nabídka dne
Klikva velkoplodá organická (Brusinka)

Klikva velkoplodá organická (Brusinka)

Půlkilové a větší balení je teď za akční cenu!
49 Kč
Čakrová spirála

Čakrová spirála

má harmonizující a stimulující účinek na živé organismy
590 Kč
Slunečnicová semena loupaná BIO česká

Slunečnicová semena loupaná BIO česká

chutná semínka z krásné české země
24 Kč
Yerba Maté / Fede Rico - La potente energy - 500 g

Yerba Maté / Fede Rico - La potente energy - 500 g

100% Organické prémiové yerba maté (80%) s obsahem rostliny Catuaba (20%)
155 Kč