Návody a recepty

Zelňáky nefalšované

thumb DSC_0249Přebytky vaší kvašené zeleniny, nejlépe přímo kysané zelí, můžete kromě nejzdravější syrové varianty, spotřebovat v mnoha tradičních českých receptech. U nás jsou oblíbené chuťově podmanivé zelné bramboráky - kterým děti vtipně, nicméně trefně - říkají prdící bramboráky...

Fígl jejich křupavosti je v tom, že těsto neobsahuje téměř žádnou mouku a kvašenou zeleninu předem pokrájíme na malé kousíčky.

Tedy na takových dvanáct akorátních menších zelňáků potřebujeme zhruba osm jemně nastrouhaných brambor, misku jemně pokrájené kvašené zeleniny, lžičku himalájské soli, v ruce rozdrolenou majoránku, trochu kmínu a nejlépe čerstvě umletý pepř, 3 až 4 čerstvá vejce - toto vše mícháme do hladka, až se všechny ingredience dobře spojí a na závěr vsypeme jednu až dvě polévkové lžíce hladké mouky a opět dobře promícháme. Mezitím si na pánvi rozpálíme na o něco více než střední teplotu ojej na pánvi - klasický olej na smažení a pečení a nebo kokosový olej - a smažíme z obou stran do zlatova krásné zelňáčky. Jsou skvělou přílohou a nebo samotné. Užijte si je!

Zpět

Nabídka dne
Yerba Maté - Pajarito menta limon 500 g

Yerba Maté - Pajarito menta limon 500 g

Yerba maté s přídavkem máty a limetky, výborné na přípravu za studena (terere).
149 Kč
Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Tento jednodruhový olej má krásně výraznou ovocnou chuť.  
169 Kč
Tradiční luncheon meat 300 g

Tradiční luncheon meat 300 g

Čistý produkt bez chemických konzervantů a stabilizátorů
110 Kč
Paštika z divočáka na červeném víně 130 g Via Delicia

Paštika z divočáka na červeném víně 130 g Via Delicia

Paštika je provoněná divokým kořením a jalovcem, je dobře roztíratelná
90 Kč