Několik oblíbených receptů a návodů

Domácí kloubní výživa

DSC 0777Nějak podezřele moc lidí okolo bolí klouby, šlachy, úpony... tak se chceme podělit s našimi léčebnými zkušenostmi.

Vědět víc

 

Pickles - recepty

picklesProces fermentace nám zeleninu tak nějak předtráví a stane se z ní velmi lehké, chuťově podmanivé a hlavně léčivé jídlo. Tradičně se doporučuje dávat si dvě polévkové lžíce kvašené zeleniny na závěr každého jídla.

Vědět víc

Znovuobjevování zázraku fermentace

DSCF5980Historicky je každý region na Zemi známý svými specificky fermentovanými potravinami. Jako kyselé zelí v Německu, kimči (fermentovaná zeleninová směs) v Koreji, kefír (kultivovaný mléčný produkt z hor Kavkazu), a Japonsko je známé svým miso (fermentovanými sojovými boby). Seznam fermentovaných potravin pokračuje a patří sem fermentované čaje, víno, pivo, mošt, kvašený chléb, fermentované obilné klíčky, většina zeleniny a ovoce... a dokonce i maso a ryby.

Vědět víc

Kulajda se sušenými hříbky z pytlíkovského koření

kulajdaOsvědčený recept pro ty, kteří mají rádi houby i kopr - tuto lahodnou kombinaci. Na třílitrový hrnec polévky si připravíme 5 brambor, misku namočených hříbků, 1 šlehačku, 3 vejce, šálek hladké mouky, umeocet, sůl, bobkový list, nové koření a kopr.

Vědět víc

Zelňáky nefalšované

thumb DSC_0249Přebytky vaší kvašené zeleniny, nejlépe přímo kysané zelí, můžete kromě nejzdravější syrové varianty, spotřebovat v mnoha tradičních českých receptech. U nás jsou oblíbené chuťově podmanivé zelné bramboráky - kterým děti vtipně, nicméně trefně - říkají prdící bramboráky...

Vědět víc

Chia- banánové sušenky s čokokapkami

DSC 0786Svačinka, snídaně či sladká tečka bez přidaného cukru a bez lepku. Tady je recept na jednoduché a výživné sušenky, které však nejsou nijak suché, neboť základem těsta je rozmačkaný banán:

Množství je na jeden pečící plech.

Vědět víc

Vločkové sušenky a další ovesné dobrůtky

sušenky ovesnéNaše oblíbené jsou vločkové pravé domácí sušenky podle oka. Tedy přesný recept není snadné předat, neb nikdy nejsou úplně stejné – ale přibližně: 

Vědět víc

Bábovka z žitné mouky

baBOvkaBábovka z žitné mouky se spoustou mletých lískových oříšků (nebo klidně i vlašských) je vydatnou svačinou i skvělým dezertem. A příprava je opravdu nenáročná.

Vědět víc

Gomasio

sezam 5

GOMA(sezam)SIO(sůl)

A jaký poměr? – ten základní je jeden díl mořské soli a osmnáct dílů opraženého sezamu. Gomasio chce přípravu pečlivou, ale je to snadné. Začínáme pražením sezamu na pánvi. Je třeba ho stále dřevěnou vařečkou míchat a čas od času pánví zatřepat.

Vědět víc

Více článků...

Strana 1 z 2

« 1 2 »
Nabídka dne
Yerba Maté - Pajarito menta limon 500 g

Yerba Maté - Pajarito menta limon 500 g

Yerba maté s přídavkem máty a limetky, výborné na přípravu za studena (terere).
149 Kč
Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Tento jednodruhový olej má krásně výraznou ovocnou chuť.  
169 Kč
Rýže Basmati 5 kg - taška

Rýže Basmati 5 kg - taška

Skvělá i jako netradiční dárek
349 Kč
Paštika z divočáka na červeném víně 130 g Via Delicia

Paštika z divočáka na červeném víně 130 g Via Delicia

Paštika je provoněná divokým kořením a jalovcem, je dobře roztíratelná
90 Kč