Měli jsme možnost vyzkoušet tento v Česku na Vysočině vyráběný mlýnek a byli jsme moc spokojeni, proto doporučujeme a přidáváme odkaz na stránky výrobců Melsi.
Mlýnek:
-
Umele vločky (z ovsa, špaldy, ječmene,…).
-
Nadrtí semena a koření (len, sezam, konopí, mák, slunečnice, dýně, vlašské ořechy, kmín, pepř, nové koření, anýz, hřebíček, badyán, hořčičné semeno,…).
-
Namele mouku z celých zrn nebo luštěnin (špalda, žito, rýže, pohanka, jáhly, červená čočka,…).
-
Převod ozubenými kolečky zaručuje 100 % funkci mletí a drcení.
-
Vysoce šetrný způsob zpracování surovin mlecími válečky.
-
Při mletí různých velikostí semen není třeba regulovat vzdálenost mlecích válečků. Všechny suroviny zpracuje v základním, optimálním nastavení.
-
V případě potřeby lze jednoduchým způsobem regulovat vzdálenost mlecích válečků aretační kličkou.
-
Zabezpečení násypky proti uvolnění při mletí aretační kličkou.
-
Namletá surovina padá přímo do dřevěné nebo porcelánové výsypky, kterou můžete využít při stolování. Tento způsob eliminuje znečištění výsypky a zajišťuje snadnou údržbu.
-
Konstrukce mlýnku zaručuje i díky otevřenému designu spolehlivost, bezproblémovou obsluhu a snadnou údržbu.
-
Každý kus je originálním výrobkem, protože při jeho výrobě představuje ruční práce nadpoloviční podíl.
-
Český výrobek z masivního buku a zdravotně nezávadné potravinářské nerezové oceli.
-
Designovaný výrobek z masivního dřeva vhodný do každé kuchyně.
Mlýnek Vám umožní připravit čerstvou surovinu v množství, jaké momentálně potřebujete, přičemž zůstanou zachovány všechny důležité živiny, které se v obilninách a semenech nacházejí jen v čerstvém stavu.
Čerstvě připravené ovesné vločky nebo jiná drcená semena mají pro náš organismus mnohem větší výživovou hodnotu i chuť, než dlouhodobě zpracované a skladované suroviny vyráběné průmyslovým způsobem. V neporušeném obilném zrnu se drží všechny výživné látky a enzymy, např. draslík, železo, fosfor, zinek, křemík, vitamin A a E, vitaminy B1 a B2. Jakmile jsou zrna rozemleta, začnou se všechny tyto látky důsledkem oxidace vytrácet a navíc mohou vznikat plísně, které produkují toxické látky. To se projeví nejen na kvalitě, ale i na chuti zpracované potraviny. Dle chuti tento vliv poznáme nejlépe u semen s vyšším podílem tuku, kdy při dlouhodobém skladování se sladká chuť mění na hořkou. Na kvalitu průmyslově zpracovaných ovesných vloček má vliv i způsob zpracování, při kterém bývají ošetřeny párou a lisovány za horka. Tímto postupem se z nich vytrácí většina cenných látek.