Žlutá hořčice může být také označovaná jako bílá a v našich zeměpisných šířkách se používá k nakládání, do marinád a k výrobě hořčice. Indové jsou při jejím použití podstatně kreativnější! Žlutá a černá hořčičná semínka jsou v jihoindické kuchyni obzvláště důležitá a před použitím do ghee (propuštěné máslo) se praží, čímž dostane ostrá chuť ořechový nádech. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině na curry a jsou kromě toho součástí curry-past a kořeněných směsí. Přátelé experimentování mohou hořčičná semínka také nakličovat a tyto chutné, lehce ostré klíčky použít do salátů. Doba namáčení: 5 hodin Doba klíčení: 3-9 dní Ideální teplota: 18-20°C 2 x denně oplachovat Tip: Při vaření je nejlépe hořčičná semínka orestovat společně s cibulí a česnekem, ještě předtím, než se přidají ostatní přísady. Skladovat v suchu a chladu. Obsahuje hořčici.

Výrobce: SONNENTOR s.r.o., Příhon 943, 696 15 Čejkovice

Minimální trvanlivost:
Země původu: