Bio citronový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů.

Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio citronový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.

Tento citronový cukr je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. BIO potraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení: Cukr třtinový*, mletá citronová kůra* (2,5 %), citronové aroma. Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte v suchu.

Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - cukr s přísadami.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1 673 kJ / 394 kcal

Tuky: 0,1 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g

Sacharidy: 98,2 g

z toho cukry: 96,2 g

Bílkoviny: 0,2 g

Sůl: 0,1 g

Výrobce: Amylon a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod

Minimální trvanlivost:
Země původu: