Cukr citronový 20 g BIO
Bio citronový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů.
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio citronový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.
Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.
Tento citronový cukr je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. BIO potraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: Cukr třtinový*, mletá citronová kůra* (2,5 %), citronové aroma. Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - cukr s přísadami.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 673 kJ / 394 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 98,2 g
z toho cukry: 96,2 g
Bílkoviny: 0,2 g
Sůl: 0,1 g
Výrobce: Amylon a.s., Švermova 117, 580 01 Havlíčkův Brod