Návody a recepty

KNEDLÍK jáhlový

la siesta knedlikČeši milují knedlíky. To se o nás říká za hranicemi. Oprávněně. Jenže z knedlíků se tloustne. To se také říká oprávněně. Kdo si chce knedle dopřávat a netloustnout, nechť si vyrábí jáhlové. Jsou geniální, děti to jedí, připomínají bramborové, ale jsou jednodušší na přípravu. Jak je děláme?

Uvaříme osolené jáhly doměkka a ještě teplé smícháme s moukou - nejlépe pšeničnou doma namletou a taky s cibulkou osmaženou dozlatova na másle. Mouku zapracováváme tak dlouho, až se nám z této hmoty utvoří těsto, ze kterého jsme schopni vykulatit několik knedlíků jako dlaň velkých. Je příjemné ohřívat si ruce v teplých jáhlech, velice příjemné je také koulet koule a k zahození není ani když knedlíky zahodíme do vroucí vody, pozorujeme šplouchnutí a jdeme si umýt ruce. Pak čekáme a čekáme (mezitím můžeme dělat něco jiného) až vyplavou. Je to tak deset až patnáct minut. Pak lovíme. A až je pochytáme, můžeme servírovat. Jsou to prostě knedlíky, takže takto naslano je používáme hlavně jako alternativu bramborových či těch houskových, co se po nich tloustne. Tyto cibulkové zachutnají i zarytým tradicionalistům. Dobrou chuť! 

Zpět

Nabídka dne
Křišťálové srdce duhově metalizující

Křišťálové srdce duhově metalizující

Také pro milovníky duhy. Nejnovější model českého křišťálového umění.
199 Kč
Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Právě sklizeno! Olej má krásně výraznou ovocnou chuť.  
159 Kč
Čokoládové kapky BIO

Čokoládové kapky BIO

jsou ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány.
39 Kč
Rýže Basmati 2 kg - taška

Rýže Basmati 2 kg - taška

je libo dvoukilovku v originálním balení
149 Kč