Návody a recepty

KNEDLÍK jáhlový

la siesta knedlikČeši milují knedlíky. To se o nás říká za hranicemi. Oprávněně. Jenže z knedlíků se tloustne. To se také říká oprávněně. Kdo si chce knedle dopřávat a netloustnout, nechť si vyrábí jáhlové. Jsou geniální, děti to jedí, připomínají bramborové, ale jsou jednodušší na přípravu. Jak je děláme?

Uvaříme osolené jáhly doměkka a ještě teplé smícháme s moukou - nejlépe pšeničnou doma namletou a taky s cibulkou osmaženou dozlatova na másle. Mouku zapracováváme tak dlouho, až se nám z této hmoty utvoří těsto, ze kterého jsme schopni vykulatit několik knedlíků jako dlaň velkých. Je příjemné ohřívat si ruce v teplých jáhlech, velice příjemné je také koulet koule a k zahození není ani když knedlíky zahodíme do vroucí vody, pozorujeme šplouchnutí a jdeme si umýt ruce. Pak čekáme a čekáme (mezitím můžeme dělat něco jiného) až vyplavou. Je to tak deset až patnáct minut. Pak lovíme. A až je pochytáme, můžeme servírovat. Jsou to prostě knedlíky, takže takto naslano je používáme hlavně jako alternativu bramborových či těch houskových, co se po nich tloustne. Tyto cibulkové zachutnají i zarytým tradicionalistům. Dobrou chuť! 

Zpět

Nabídka dne
Quinoa BIO

Quinoa BIO

mimořádně kompletní a vyvážená potravina v BIO kvalitě
56 Kč
Dýňová semena česká

Dýňová semena česká

čerstvá semínka z české produkce
32 Kč