Návody a recepty

Kulajda se sušenými hříbky z pytlíkovského koření

kulajdaOsvědčený recept pro ty, kteří mají rádi houby i kopr - tuto lahodnou kombinaci. Na třílitrový hrnec polévky si připravíme 5 brambor, misku namočených hříbků, 1 šlehačku, 3 vejce, šálek hladké mouky, umeocet, sůl, bobkový list, nové koření a kopr.

Malé bramborové kostičky zalejeme po povrch vodou, osolíme, přidáme koření a vlijeme misku s namočenými houbami a přivedeme k varu a vaříme témeř do změknutí brambor, pak přilijeme dostatek vody a smetanu a opět přivedeme k varu, v ten moment zamícháme do polévky jemnou jíšku z mouky a studené vody a všechna rozšlehaná vejce a necháme provařit při stálém dokončovacím míchání nejméně dvě minuty. Po dovaření polévku dochutíme potřebným množstvím slanokyselého umeocta a nadrobno nasekaným koprem.

Tato polévka je na přípravu jednoduchá a uspokojuje tradiční české chutě.

Zpět

Nabídka dne
Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Tento olej má krásně výraznou ovocnou chuť.  
179 Kč
Konopná semínka loupaná BIO

Konopná semínka loupaná BIO

Jsou cenná svým obsahem vlákniny a dobrým zdrojem vápníku, železa, fosforu, hořčíku, zinku, mědi a manganu.
53 Kč
Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

geniální směs koření do vánočních perníčků 
48 Kč
Koncentrát jablkohruškový 750 ml SEVEROFRUKT

Koncentrát jablkohruškový 750 ml SEVEROFRUKT

přírodní jablečnohušková šťáva je vyrobená odpařením vody, neobsahuje přidaný cukr, barviva, konzervanty či aromata
124 Kč