Návody a recepty

Zelňáky nefalšované

thumb DSC_0249Přebytky vaší kvašené zeleniny, nejlépe přímo kysané zelí, můžete kromě nejzdravější syrové varianty, spotřebovat v mnoha tradičních českých receptech. U nás jsou oblíbené chuťově podmanivé zelné bramboráky - kterým děti vtipně, nicméně trefně - říkají prdící bramboráky...

Fígl jejich křupavosti je v tom, že těsto neobsahuje téměř žádnou mouku a kvašenou zeleninu předem pokrájíme na malé kousíčky.

Tedy na takových dvanáct akorátních menších zelňáků potřebujeme zhruba osm jemně nastrouhaných brambor, misku jemně pokrájené kvašené zeleniny, lžičku himalájské soli, v ruce rozdrolenou majoránku, trochu kmínu a nejlépe čerstvě umletý pepř, 3 až 4 čerstvá vejce - toto vše mícháme do hladka, až se všechny ingredience dobře spojí a na závěr vsypeme jednu až dvě polévkové lžíce hladké mouky a opět dobře promícháme. Mezitím si na pánvi rozpálíme na o něco více než střední teplotu ojej na pánvi - klasický olej na smažení a pečení a nebo kokosový olej - a smažíme z obou stran do zlatova krásné zelňáčky. Jsou skvělou přílohou a nebo samotné. Užijte si je!

Zpět

Nabídka dne
Quinoa BIO

Quinoa BIO

mimořádně kompletní a vyvážená potravina v BIO kvalitě
56 Kč
Dýňová semena česká

Dýňová semena česká

čerstvá semínka z české produkce
32 Kč