Návody a recepty

Zelňáky nefalšované

thumb DSC_0249Přebytky vaší kvašené zeleniny, nejlépe přímo kysané zelí, můžete kromě nejzdravější syrové varianty, spotřebovat v mnoha tradičních českých receptech. U nás jsou oblíbené chuťově podmanivé zelné bramboráky - kterým děti vtipně, nicméně trefně - říkají prdící bramboráky...

Fígl jejich křupavosti je v tom, že těsto neobsahuje téměř žádnou mouku a kvašenou zeleninu předem pokrájíme na malé kousíčky.

Tedy na takových dvanáct akorátních menších zelňáků potřebujeme zhruba osm jemně nastrouhaných brambor, misku jemně pokrájené kvašené zeleniny, lžičku himalájské soli, v ruce rozdrolenou majoránku, trochu kmínu a nejlépe čerstvě umletý pepř, 3 až 4 čerstvá vejce - toto vše mícháme do hladka, až se všechny ingredience dobře spojí a na závěr vsypeme jednu až dvě polévkové lžíce hladké mouky a opět dobře promícháme. Mezitím si na pánvi rozpálíme na o něco více než střední teplotu ojej na pánvi - klasický olej na smažení a pečení a nebo kokosový olej - a smažíme z obou stran do zlatova krásné zelňáčky. Jsou skvělou přílohou a nebo samotné. Užijte si je!

Zpět

Nabídka dne
Křišťálové srdce duhově metalizující

Křišťálové srdce duhově metalizující

Také pro milovníky duhy. Nejnovější model českého křišťálového umění.
199 Kč
Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Extra panenský nefiltrovaný olivový olej, ARBEQUINA, 500ml

Právě sklizeno! Olej má krásně výraznou ovocnou chuť.  
159 Kč
Čokoládové kapky BIO

Čokoládové kapky BIO

jsou ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů a do čokoládové fontány.
39 Kč
Rýže Basmati 2 kg - taška

Rýže Basmati 2 kg - taška

je libo dvoukilovku v originálním balení
149 Kč